معرفی رمزارزها

رمزارز بیت تورنت BitTorrent BTT

ارز دیجیتال یا توکن بیت تورنت BitTorrent BTT چیست؟

شاید اگر در دنیای ارزهای دیجیتال فعال بوده باشید، اسم ارز دیجیتال بیت تورنت یا توکن BTT را شنیده باشید و در این مطلب قصد داریم به معرفی ارز دیجیتال btt بپردازیم تا اگر خواستید برای خرید ارز دیجیتال بیت تورنت اقدام کنید و یا روی آن سرمایه‌گذاری کنید، رمزارز بیت تورنت را بیشتر بشناسید و بدانید آینده ارز دیجیتال بیت تورنت چگونه است. برای معرفی ارز دیجیتال btt سعی داریم تا در ابتدا مختصری از این ارز بگوئیم .

معرفی ارز دیجیتال btt

بیت تورنت گسترده ترین پروتکل غیرمتمرکز است که به وسیله برام کوهن در ۲۰۰۱ ساخته شد. کلاینت بیت تورنت قابلیت توزیع نقطه به نقطه فایل‌های با حجم بالا به چندین مشتری را به وجود می‌آورد. در سال ۲۰۱۸ خرید بیت تورنت به وسیله بنیاد ترون موجب شد که تعداد بسیاری از مشتری و کاربر جدید به سمت آن سرازیر شود. جذب ۷ میلیون دلار سرمایه در مدت کوتاه یکی از دلایل موفقیت عرضه اولیه بیت تورنت محسوب می‌شود. عرضه BTT 990 میلیارد توکن است که بر اساس برنامه مشخصی تا سال ۲۰۲۸ به وسیله بنیاد Bittorrent بسته می‌شود.

فروش توکن چه به صورت عمومی یا خصوصی ۱۷ درصد از کل توکن را تشکیل می‌دهد و این در حالی است که ایردراپ ۲۰٫۱ درصد از کل عرضه را به خود اختصاص می‌دهد. ارز دیجیتال بیت تورنت تنها یک توکن اشتراک گذاری نیست بلکه زیرساخت‌هایی را برای توسعه دهندگان اپ ایجاد می‌کند تا اپ‌های خودشان را تولید نمایند. این شبکه بر پایه dpos استوار است که به کاربران امکان رای دادن و تغییرات عمده در شبکه را می‌دهد. “بیت تورنت باید پلی بین تولیدکنندگان محتوا و مخاطبانشان باشد” جمله‌ای که خبر از سیاست‌های این کمپانی می‌دهد.

تیم BTT معتقد بودند که پتانسیلی که ارزهای دیجیتال دارند هم به سازنده و هم به کاربر این اجازه را می‌دهد تا بدون هیچ واسطه‌ای به انجام معاملات خود بپردازند، لذا کاربران می‌توانند با استفاده از توکن‌های BTT ارزش جدیدی به منابع محاسباتی خود بدهند. بسیاری از کاربران تورنت با تکنولوژی ارزهای دیجیتال غریبه نیستند، به این خاطر که این کاربران سال‌هاست سیستم تورنت را مورد استفاده قرار می‌دهند و در برابر سانسور مقاوم بوده‌اند.

تاریخچه بیت تورنت

این شرکت در سال ۲۰۰۱ توسط یک مهندس نرم‌افزار آمریکایی با نام برام کوهن (Bram Cohen) شروع به کار کرد.

در جولای سال ۲۰۱۸، جاستین سان، بنیان گذار ارز دیجیتال ترون (TRX)، کمپانی بیت تورنتن رو با قیمت ۱۲۷ میلیون دلار خریداری کرد.

در سال ۲۰۱۹، شبکه ترون، یک عرضه اولیه کوین (ICO) برای ارز دیجیتال BitTorrent یا همون BTT ارائه داد که ظرف چند دقیقه تونست ۷ میلیون و ۲۰۰ هزار دلار تأمین مالی کنه و بیشتر از ۶۰ میلیارد توکن به فروش برسونه.

بعد از سه روز، قیمت BitTorrent به ۰.۰۰۰۵ دلار رسید و ظرف پنج روز، قیمت BitTorrent دو برابر شد. البته توی روز‌های بعدی، تب و تاب این ارز جدید جای خودش رو به عملکردهای منطقی تر داد.

بیت تورنت تا الان از نظر تعداد کاربران، کیفیت خدمات و محبوبیت در جوامع، عمده ترین شبکه همتا به همتا در جهان محسوب میشه.

بلاکچین BTT

توکن بیت تورنت بر اساس بلاکچین ترون ساخته شده است. ترون از الگوریتم DPoS استفاده کرده و در نتیجه بلاک‌چین آن نیز از سیستم گزینش نماینده و رای گیری استفاده می‌کند. نمایندگان وظیفه نظارات بر شبکه و ثبات عملیات‌های انجام شده در آن را بر عهده دارند و در ازای آن پاداش دریافت خواهند کرد.

کاربران تورنت با مشکلاتی مثل سرعت پایین دانلود و از دسترس خارج شدن تدریجی فایل‌های مختلف آشنا هستند. اقتصادی که با توکن BBT روی شبکه بیت تورنت بر پا خواهد شد به کاربران انگیزه می‌دهد تا پهنای باند خود را به اشتراک بگذارند و در کنار افزایش سرعت و عمر فایل‌های شبکه، پاداش هم دریافت کنند.

تیم توسعه‌دهنده به تازگی بخش جدیدی به نام «بیت تورنت اسپید» (BitTorrent Speed) را راه‌اندازی کرده است. در این شبکه همتا به همتا کاربران می‌توانند با استفاده از مکانیزم‌های فعلی بیت تورنت یک دیگر را پیدا کنند. پس از ارتباط دو کاربر یا همان گره دو بخش جدید نمایش داده می‌شود:

  • بخش bidannounce: یک نوع مزایده. در این بخش درخواست‌های افراد دانلود‌کننده (peer) به توزیع کنندگان (seed) همراه با یک پیشنهاد مبلغ ارسال می‌شود. سپس توزیع کنندگان درخواست‌ها را طی پروسه‌ای که ممکن است ۳۰ دقیقه طول بکشد رد یا قبول خواهند کرد.
  • بخش bidscrape: لیستی که خدمات دهندگان شبکه از طریق آن درخواست‌های دریافت اطلاعات (info hash) را مشاهده خواهند کرد.

توکن بیت تورنت (BTT) چیست؟

توکن بیت تورنت، رمزارزی است که با هدف ایجاد انگیزه‌ برای مشارکت در سیستم بیت تورنت و انجام تراکنش‌های خدماتی در آن ایجاد شده است. این رمزارز مبتنی بر توکن TRC-10 است که در سال ۱۳۹۸ (۲۰۱۹ میلادی) در بلاک‌چین ترون (Tron) راه‌اندازی شد. هزینهٔ تراکنش‌ها در بلاک‌چین ترون بسیار کم است، بنابراین تراکنش‌ها با قیمت پایین هم در آن به‌صرفه خواهند بود.

مزایا و معایب توکن بیت تورنت

مزیا
  • توسعه پایدار اکوسیستم
  • ایجاد انگیزه برای کاربر
  • عدم دریافت کارمزد
معایب
  • توکن BTT ضمانتی برای افزایش سرعت شبکه بیت تورنت ندارد
  • بازاریابی گسترده این توکن شک بر انگیز است
  • پس از خریداری بیت تورنت توسط ترون تعدادی از کارکنان قدیمی ‌اخراج شدند

 

بهترین ولت‌های(wallet) توکن بیت تورنت(BTT)

  • ولت اندرویدی ترون (TRON Android Wallet)ولتی برای موبایل‌ها با سیستم عامل اندروید است و علاوه بر ارائهٔ یادیاری ۲۴ کلمه‌ای (mnemonic) برای بازیابی اطلاعات در صورت فراموشی، قابلیت همگام‌سازی با ولت‌های سخت‌افزاری را نیز دارد.
  • ولت وب ترون (TRON Web Wallet)ولتی آنلاین است و تحت وب است که از طریق آن دسترسی سریع به اطلاعات تراکنش‌ها، مانده حساب و … خواهید داشت. این ولت از طریق وب‌سایت ترون در دسترس است.
  • ولت افزونهٔ کروم (TRON Chrome Extension Wallet)یکی از بهترین ولت‌های بیت تورنت محسوب می‌شود و افزونهٔ برای مرورگر کروم است که مراحل دانلود و نصب سریع و آسانی دارد.
  • ولت iOS ترون (TRON iOS Wallet)ولتی با رابط کاربری ساده برای کاربران آیفون است و توسط بنیاد ترون پشتیبانی می‌شود. این ولت از طریق اپ استور قابل دریافت است.
  • اتمیک ولت (Atomic Wallet)از چندین ارز دیجیتال مانند بیت‌کوین، اتریوم، ترون، بیت تورنت و … پشتیبانی می‌کند. با ارائهٔ یادیاری ۱۲ کلمه‌ای برای بازیابی اطلاعات از امنیت بالایی برخوردار است. اتمیک ولت، ولتی چند‌پلتفرمی است و برای سیستم‌های عامل مبتنی بر موبایل (اندروید و iOS) و همچنین سیستم‌های عامل مک، ویندوز و لینوکس در دسترس است. در این ولت امکان تبدیل ارزها با Atomic Swap وجود دارد.
  • تراست ولت (Trust Wallet)یکی از مطرح‌ترین ولت‌های گرم دنیای رمزارزها شناخته می‌شود و امنیت بالایی دارد. این ولت از دو سیستم‌ عامل اندروید و iOS پشتیبانی می‌کند و با فعال کردن هشدار نوسانات قیمت در آن می‌توان در صورت بالا رفتن یا پایین آمدن زیاد قیمت‌‌ها نوتیفیکیشن دریافت کرد.
  • ولت کوین‌می (Coinomi Wallet)از قدیمی‌ترین ولت‌های ارزهای دیجیتال است که بیش از ۲٬۵ میلیون کاربر دارد و از پلتفرم‌های مختلف پشتیبانی می‌کند. این ولت برای سیستم عامل اندروید، iOS، ویندوز و لینوکس در دسترس است و قابلیت خروجی گرفتن از کلید خصوصی را دارد .
  • ولت لجر نانو اس (Ledger Nano S)ولتی سخت‌افزاری است و در صورت دزدیده شدن یا خراب شدن از طریق یادیاری قابلیت بازیابی وجوه کاربر را دارد. این ولت سخت‌افزاری علاوه بر توکن بیت تورنت از رمزارزهای زیادی پشتیبانی می‌کند و برای افزایش امنیت از عبارت یادیاری ۲۴ کلمه‌ای استفاده می‌کند. ولت لجر نانو اس دارای نمایشگری کوچک روی دستگاه برای خواندن آدرس مقصد دارد و علاوه بر کامپیوتر و لپ‌تاپ می‌توان از طریق اتصال کابل OTG به موبایل نیز به رمزارزها دسترسی پیدا کرد.

موارد استفاده از توکن BTT

برای تحقق اهداف کاربران در شبکه‌های به اشتراک گذاری فایل. این توکن برای افرادی که از خدمات به اشتراک گذاری فایل در اینترنت استفاده می‌کنند بسیار مفید است. آنها اگر مرتباً از طریق BitTorrent فایل‌های مورد نظر خود را دانلود کنند، ممکن است بتوانند به منظور سرعت بخشیدن به روند انتقال فایل‌های انتخاب شده از توکن BitTorrent استفاده کنند. در واقع کاربران با پرداخت بیت تورنت می‌توانند سرعت دانلود را بالا ببرند. از طرفی اگر در BitTorrent فایلی را آپلود کنند، می‌توانند با این کار توکن BitTorrent کسب کنند.

برای سرمایه‌گذاری. مانند بسیاری از ارزهای دیجیتال دیگر، BTT نیز فرصتی برای سرمایه‌گذاری در حوزه رمز ارزهاست.

استفاده از این توکن به عنوان یک ارز. هرچند که هدف از خلق BTT این نبود، اما توکن BitTorrent مانند بسیاری از توکن‌های دیگر قابل ارسال و دریافت است. به این ترتیب اگر بتوانید خریدار یا فروشنده‌ای را پیدا کنید که مایل به پذیرش این ارز باشد؛ می‌توانید از آن به عنوان روشی برای پرداخت استفاده کنید.

آینده بیت تورنت

با اینکه پروتکل بیت تورنت کاربران زیادی دارد و در بین آن‌ها شناخته شده است اما ارز دیجیتال این پروتکل هنوز در ابتدای راه است و تنها کاربرانی که پیش از این از سیستم آن استفاده می‌کردند با آن آشنایی دارند. تیم توسعهٔ آن با هدف ارتقای توکن BTT، ثبت‌نام کاربران جدید و معرفی امکانات پروتکل آن، از چند مؤسسهٔ مالی و سرمایه‌گذاری درخواست کمک کرده‌ است. بیت تورنت در صورت همکاری با پلتفرم‌های بزرگ رسانه‌ای قادر به حفظ امنیت محتوای آن‌ها خواهد بود و در ازای آن به شناخته‌تر شدن خود نیز کمک خواهد کرد. اگر اخبار مبنی بر امکان همکاری این پروتکل با پلتفرم‌های بزرگ مانند اسپاتیفای (Spotify) حقیقت داشته باشد، می‌توان رشد چشمگیری برای رمزارز آن انتظار داشت.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Back to top button