معرفی رمزارزها

رمزارز تتر Tether USDT

ارز دیجیتال و استیبل کوین تتر Tether USDT و منظور از Realcoin چیست؟

 

تتر ابتدا در اوایل سال ۲۰۱۴ با نام ریل کوین (Realcoin) راه‌اندازی شد. اما کمی بعد در ماه نوامبر، توسط شرکت iFinex، مالک تشکیلات Tether و صاحب صرافی ارز دیجیتال بیت فینکس (Bitfinex) که آن را پایه‌گذاری نموده است، دوباره نام‌گذاری شد.

اگر از بیت‌کوین فاکتوربگیریم، «تتر» یکی از معروف‌ترین ارزهای دیجیتال و یکی از استیبل کوین‌ ‌ها به شمار می‌رود. این ارز دیجیتال آن‌قدر مهم است که عده بسیاری، آینده رمزارزها را به آن گره زده‌اند.

با اینکه نقش تتر در بازار رمزارزها اکنون بسیار مهم و ضروری است اما پروژه Tether جنجال‌های زیادی را پشت سر گذاشت تا در جایگاه کنونی قرار گیرد. امروزه، تتر به تأمین نقدینگی و کم شدن ضرر کابران در برابر نوسانات بازار کمک می‌کند. تتر تمام این توانایی‌ها را بدست آورده زیرا یک استیبل کوین است.

منظور از استیبل کوین‌ چیست؟

استیبل کوین یک ارز دیجیتال است که وابسته به یک ارز واقعی یا همان فیات (دلار آمریکا، یورو و…) است.

این ارزهای دیجیتال توسط شرکت‌های متمرکزی که وابستگی ارز را تامین می‌کنند، عرضه می‌شوند؛ حالا یا با قرار دادن آن ارز فیات به عنوان وثیقه یا از طریق نوعی الگوریتم که عرضه استیبل کوین را با توجه به حجم درخواست بازار تنظیم می‌کند.

استیبل کوین‌ها به صرافی‌ها امکان تبادل جفت‌ارزها با پول‌های فیات را می‌دهند بی‌آنکه خود پول فیات را مستقیما درگیر معامله کنند. مثلا شما می‌توانید یک جفت ارز «BTC/USDT» داشته باشید که در واقع بازار «BTC/USD» را بدون نیاز به قوانین دلاری شبیه‌سازی می‌کند.

تتر برای معامله‌گران دو کاربرد اصلی دارد:

حفظ ارزش سرمایه در برابر نوسانات ارزهای دیجیتال

در نوسانات شدید ارزش رمز ارزها، مثلاً کاهش شدید قیمت بیت‌کوین و اتریوم، با تبدیل آن‌ها به تتر می‌توانید ارزش دارایی‌های خود را حفظ نمایید و در فرصت مناسب‌تری (مثلاً پس از کاهش بیشتر قیمت و پیش از افزایش مجدد نرخ) اقدام به خرید مجدد رمز ارز به میزان بیشتر نمایید. در واقع ثبات قیمت تتر، سرعت بالای انجام تراکنش‌ها و کارمزد ناچیز انتقال آن، موجب شده است که بسیاری از تریدرها از تتر برای خرید و فروش سایر ارزهای دیجیتال از جمله بیت‌کوین و اتریوم استفاده کنند. 

البته توجه داشته باشید با وجود آن که تتر از نوسانات قیمت ارزهای دیجیتال در امان است، اما همچنان تحت تاثیر افزایش و کاهش قیمت ارزهای فیات قرار دارد. یعنی با افزایش یا کاهش نرخ برابر دلار نسبت به سایر ارزها (مثل یورو و پوند) یا طلا، ارزش USDT نیز نوسان خواهد داشت.

انتقال آسان پول به صرافی‌ها و کیف پول‌ها به صورت دلاری

فرض کنید ۱ بیت‌کوین با قیمت ۸,۰۰۰ دلار خریده‌اید. کمی بعد قیمت به ۱۰,۰۰۰ دلار می‌رسد. خیلی سریع و آسان بیت‌کوین‌های خود را به تتر تبدیل می‌کنید و ۱۰,۰۰۰ واحد USDT ذخیره می‌کنید. سپس قیمت بیت‌کوین سقوط می‌کند و به ۶,۰۰۰ دلار می‌رسد، اما ارزش سرمایه شما همچنان ۱۰,۰۰۰ دلار است و می‌توانید با آن در قیمت‌های پایین بیت‌کوین بیشتری بخرید.

تتر را به راحتی می‌توانید در کیف پول‌های دیجیتالی روی موبایل یا کامپیوتر خود و یا کیف پول‌های موجود در صرافی‌ها ذخیره کنید. ارسال و دریافت تتر به‌سادگی و سرعت ارسال یک ایمیل است. همین ویژگی‌ها باعث شده است تا این ارز دیجیتال برای معامله‌گران بسیار محبوب باشد.

جایگاه تتر در بازار کریپتوها؟

جالب اینجاست که با تمام موارد گفته شده، حجم مبادلات تتر روز به روز درحال افزایش است. تتـر که در ابتدای سال ۲۰۱۶ در رده‌بندی بازار رمزارزها در جایگاه سی‌ام جای داشت، در ابتدای سال ۲۰۱۷ خود را به رده ۲۵ بازار کریپتوها رساند.
این روند رو به رشد بازهم ادامه یافت و در ابتدای سال ۲۰۱۹، تتر به جایگاه هشتم بازار رمزارزها رسید. با تداوم استقبال شدید از مبادلات تتری در بازار، این رمزارز پایدار درحال حاضر با پشت سر گذاشتن ریپل، در جایگاه سوم رده‌بندی کریپتوها قرار دارد.

دلایل اهمیت تتر چیست ؟

تتر یکی از پر‌مصرف‌ترین ارزهای دیجیتال بازار است. زیرا انعطاف پذیری بیشتری را برای سرمایه‌گذاران فراهم می‌کند و به عنوان جایگزین دلار در بسیاری از صرافی‌های محبوب مورد استفاده است.  در ادامه به برخی از دلایلی که تتر را رمزارزی پراهمیت کرده است می‌پردازیم.

استراتژی خروج

نوسانات بازار یک نگرانی عمده در فضای کریپتو است. وقتی خرس‌ها شروع به تسخیر بازار می‌کنند، سرمایه‌گذاران فقط چند گزینه برای بررسی دارند. آنها می‌توانند دارایی خود را بفروشند و دوباره به ارز فیات تبدیل کنند. این فرآیند وقت‌گیر است و بیشترین هزینه‌های ممکن را در بر‌دارد. یا می‌توانند در بازار خرسی بمانند و ضرر و زیان ناشی از آن را تحمل کنند. Tether اما گزینه سوم را به معادله اضافه می‌کند. به تتر تبدیل شوید و از هزینه‌ها و نوسانات خودداری کنید.

کم کردن اختلاف

از آنجا که تتر یکی دیگر از دارایی‌های بلاک‌چین است، تبدیل از بیت‌کوین یا هر رمز ارز دیگری به USDT به راحتی مبادله بیت‌کوین با اتریوم است. با استفاده از تتر می‌توانید با کمترین میزان اختلاف ارزهای دیجیتال را به یکدیگر تبدیل کنید و از نوسانات بازار در امان باشید.

روش پرداخت

همانند اکثر ارزهای دیجیتال، تتر توانایی استفاده در سیستم‌های معاملاتی بین المللی را دارد. USDT بدون نیاز به تبدیل وجوه یا پرداخت هزینه انتقال اضافی در سراسر جهان قابل ارسال است. نکته این است که ارسال Tether به آسانی بیت‌کوین در سطح جهانی است.

حسابداری

یکی دیگر از مزایای مهم استفاده از Tether به عنوان وسیله پرداخت ، حسابداری است. از زمان پیدایش بیت‌کوین، در مورد استفاده از آن به عنوان یک روش پرداخت همیشه موارد گیج‌کننده بسیاری وجود داشته است. مشاغلی که هزینه کالاها یا خدمات خود را با ارزهای دیجیتال پرداخت می‌کنند، اغلب موظف هستند ارزش پرداخت خود را در برابر دلار آمریکا تخمین بزنند. تتر این نگرانی را برطرف می‌کند، زیرا قیمت آن همیشه برابر ۱ دلار است.

جابه‌جایی پول

تتر انتقال پول نقد واقعی به جای پول نقد دیجیتال را آسان می‌کند. وظیفه اصلی تتر در برخی از مناطق جهان همین کار است. به یاد داشته باشید در برخی از مکان‌ها تبدیل ارزهای دیجیتال به ارز فیات کار دشواری است. در بعضی از کشورها این عمل غیرقانونی است. برای همه این مناطق، تتر یک گزینه هوشمند است. همچنین تتر بر روی بلاکچین‌های متفاوتی قرار دارد که می‌توان آن را گزینه مناسبی با کارمزد کمتر نسبت به سایر استیبل کوین‌ها تبدیل کند.

انواع USDT را بشناسید!

توکن‌های تتر در اصل به ۳ بلاکچین مختلف متصل می‌شوند؛ یعنی ۳ نوع تتر وجود دارد. همه این سه نوع در عمل یکی هستند اما وقتی می‌خواهید از USDTاستفاده کنید بهتر است بدانید که چه نوعی را دارید به کار می‌برد .

راحت‌ترین روش برای فهمیدن نوع تتر این است که به آدرس کیف پول تتر خود نگاه کنید.

این سه نوع تتر و آدرس کیف پول دیجیتال آن‌ها این‌گونه هستند:

تتر اومنی (OMNI)

تتر روی بلاکچین‌های مختلفی عرضه شده است. USDT رای اولین‌بار بر روی شبکه بلاکچین اومنی به بازار عرضه شد که درواقع همان بلاکچین بیت‌کوین است. اما این ایده مشکلات زیادی به‌دنبال خود داشت. تمامی مشکلاتی که روی شبکه بیت‌کوین ظاهر می‌شد، عملا در شبکه Tether هم موجود بود. کارمزدهای بالا و اختلال در شبکه در اثر حملات هکرها و شلوغی شبکه و کند بودن تراکنش‌ها از جمله مشکلات عدیده شبکه اومنی بودند.

تترهای شبکه اومنی به‌دلیل این که بر روی شبکه بیت‌کوین سوار هستند، دارای آدرس‌های والت مشابهی نیز هستند. این آدرس‌ها همانند بیت‌کوین با عبارت bc1، یا اعداد ۱ یا ۳ آغاز می‌شوند که از ۳۴ کاراکتر تشکیل شده‌اند.

تتر اتریوم (ERC-20)

بعد از مدتی و ظهور مشکلات شبکه اومنی توسعه‌دهندگان به تفاهمی رسیدند که تتر را روی شبکه بلاکچین اتریوم به بازار ارائه دهند. این موضوع با استقبال زیادی همراه شد و به‌سرعت باعث محبوبیت بیشتر Tether شد. از جمله تفاوت‌هایی که شبکه اتریوم با شبکه اومنی داشت می‌توان به سرعت بالاتر تراکنش‌ها و کارمزدهای پایین‌تر اشاره کرد. الگوریتمی که آدرس‌های والت اتریوم روی آن سوار هستند، اصطلاحا (ERC-20) نام دارد؛ لذا به تترهایی که روی شبکه اتریوم اجرا می‌شوند تترهای erc-20 نیز می‌گویند.

اگر Tether روی شبکه اتریوم اجرا شود، پس باید ویژگی‌های فنی شبکه اتریوم را نیز دارا باشد. بنابراین آدرس تمامی والت‌های تتر روی شبکه اتریوم، همانند آدرس اتریوم است. این آدرس‌ها با 0x آغاز می‌شوند و از ۴۲ کاراکتر تشکیل می‌شوند که نسبت به آدرس‌های اومنی دارای طول بیشتری هستند.

تتر ترون (TRC-20)

به‌وجود آمدن پروژه‌های دیفای (DEFI) برروی بستر اتریوم و استقبال زیاد از این پروژه‌ها درسال ۲۰۲۰، باعث شد تا شبکه اتریوم بسیار شلوغ شود. این امر باعث افزایش کارمز‌دهای USDT بر روی بستر اتریوم شد. بر همین اساس توسعه‌دهندگان بستر ترون (TRON) را برای توسعه Tether مهیا کردند. اصطلاحا الگوریتم شبکه ترون را (TRC-20) نیز می‌نامند. کوین ترون در قدیم از مشتقات اتریوم بوده است اما اکنون بلاکچین و ویژگی‌های منحصر‌به‌فرد و مخصوص به‌خودش را دارا است. از مزایای فعالیت USDT بر روی شبکه ترون می‌توان به سرعت شبکه بیشتر و همچنین کارمزدهای کمتر نسبت به اتریوم و همچنین بهره بردن از امکاناتی نظیر ایردراپ و جایزه‌های نگهداری توکن‌های TRC-20 اشاره کرد.

بدیهی است تترهایی که بر روی شبکه ترون فعالیت می‌کنند، دارای آدرس‌های والت از جنس شبکه ترون هستند که دارای ۳۴ کاراکتر هستند و همگی با حرف T آغاز می‌شوند.

مهم‌ترین ویژگی‌های تتر 

ثابت بودن قیمت:  یکی دیگر از ویژگی‌های تتر که این رمزارز را از سایر رمزارزها متمایز می‌کند ثابت بودن قیمت آن است، این در حالی است که رمزارزهای دیگر با توجه به مقدار تراکنش‌ها و درخواست‌های کاربران افزایش یا کاهش خواهند داشت.

شفافیت مالی: اطلاعات مربوط به ارزهای پشتوانه تتر به طور زنده قابل مشاهده و پیگیری است.

سرعت‌بالا در انجام تراکنش‌ها: یکی از ویژگی‌ها و درواقع مزایای تتر سرعت کم در نقل و انتقالات مالی است و این در حالی است که برای انجام هرگونه تراکنشی در سیستم بانکی بین‌المللی چندین روز طول خواهد کشید تا نقل و انتقالات صورت گیرد.

امنیت : تکنولوژی بلاک‌چین محور تتر، امنیت انتقال پول به وسیله آن را تامین می‌کند. تمامی تراکنش‌های انجام شده در بلاک‌چین تتر نیز با استفاده از ابزارهای موجود از جمله وب‌سایت‌هایی مانند etherscan در دسترس است. 

کارمزد کم: کارمزد تتر تقریباً صفر است اما برای محاسبه دقیق‌تر کارمزدها بهتر است بدانید که هزینه انتقال دلار تتر از کیف‌پول مختص به این رمزارز به کیف‌پولی دیگر متفاوت خواهد بود، اما به‌طورمعمول کارمزد تراکنش‌ها در کیف‌پول تتر به حساب‌های موجود در بانک نه یک کیف‌پول دیگر به مقدار ۲۰ دلار در نظر گرفته شده است.

کیف پول تتر

تا به اینجای کار متوجه شدیم که تتر چیست و چه کاربردی در دنیای رمزارزها دارد. اما برای ذخیره و نگهداری از تتر نیاز است که یک کیف پول دیجیتال مناسب در اختیار داشته باشید. بهترین کیف پول‌ها برای نگهداری تتر به شرح زیر است:

تتر (Tether)

کیف‌پول اصلی تتر: این کیف‌پول نیز با ثبت حساب کاربری در سایت تتر خریداری می‌شود.

تراست والت تتر(Trust)

این کیف‌پول برای تلفن همراه است و برای استخراج تتر با موبایل نیز بسیار مناسب است. کار کردن با آن نیز راحت و ساده است.


Tether Free Wallet 

 فقط برای کسانی مفید می‌باشد که بخواهند با گوشی اندروید خود، به خرید توکن اقدام نمایند. در واقع کیف پول Tether Free برای استفاده روی موبایل طراحی شده است. با مراجعه به سایت Tether Free Wallet برای دریافت کیف پول خود اقدام کنید.

لجر (Ledger)

کیف پول لجرنانو درحال حاضر به عنوان ایمن‌ترین کیف پول ارز دیجیتال در دنیا شناخته می‌شود. این کیف پول سخت‌افزاری مدل‌های مختلفی دارد که مدل لجرنانو ایکس آن درحال حاضر بیش از ۱۰۰ رمزارز مختلف از جمله تتـر را پشتیبانی می‌کند.

ترزور (Trezor)

در این کیف‌پول امکان انجام تراکنش‌ها به شکل آفلاین وجود دارد و امنیت منحصربه‌فردی دارد.

کوینومی (Coinomi)

«کوینومی» یک کیف پول نرم‌افزاری با چند پلتفرم است که امکان ذخیره بیش از ۱۵۰۰ ارز مختلف را ایجاد می‌کند و درون خود یک صرافی هم دارد. کوینومی برای «ویندوز»، «اندروید»، «لینوکس» و «ios» منتشر شده است.

 

امتیاز کاربران: اولین نفری باشید که امتیاز می دهد!

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Back to top button