ترون (Tron) نوعی سیستم سرگرمی غیرمتمرکز و پلتفرمی برای اشتراک گذاری محتوا است که با استفاده از تکنولوژی بلاکچین و شبکه همتا به همتا (Peer to Peer) کار میکند. این پروتکل به تمامی کاربران امکان انتشار، ذخیرهسازی و مالکیت دیتا و محتوا را به صورت کاملاً رایگان، غیرمتمرکز و خودکار میدهد.
میتوانید Tron را به عنوان نسل بعدی شبکههای اجتماعی در نظر بگیرید که با استفاده از آن میتوانید محتوا تولید کنید و آن را با دیگر افراد در هر نقطه از دنیا به اشتراک بگذارید. ترونیکس یا TRX واحد اصلی حسابها در بلاکچین ترون است و در واقع پولی است که برای تولید محتوا به شما داده میشود. این ارز دیجیتال رمزنگاریشده با نماد TRX شناخته میشود. در این مقاله ما شما را با ارز دیجیتال ترون و ویژگیهای مختلف آن آشنا خواهیم نمود.
ارز دیجیتال ترون چیست؟
ما پیشازاین در معرفی ارز دیجیتال تتر گفتیم که سه نوع از این ارز دیجیتال وجود دارد. نوع اول بر پایه بلاکچین بیتکوین، نوع دوم بر پایه اتریوم و نوع سوم بر پایه ترون است. ازآنجاییکه تتر خود بزرگترین ارز دیجیتال بعد از بیتکوین و اتریوم در دنیاست و با توجه به اینکه تتر در کنار اتریوم و بیتکوین از ترون هم استفاده کرده است، آنچه به نظر میرسد این است که احتمالا ترون دستکمی از بیتکوین و اتریوم نداشته باشد.
پروژه ترون چیست؟
پروژه ترون که ارز دیجیتال ترون (Tron) که با عبارت اختصاری TRX در سایتهای معامله ارزهای دیجیتال نوشته میشود، یکی از نتایج آن است، در اصل نه یک ارز دیجیتال یا حتی پلتفرم بلاکچین مثل EOS، بلکه فراتر از آن یک پروژه بسیار بلندپروازانه برای ایجاد یک اینترنت غیرمرکزی، یک پلتفرم بلاکچین برای قراردادهای هوشمند و اپلیکیشنهای غیرمرکزی (Decentralized Apps) یا dApps است.
استفاده از قراردادهای هوشمند در کنار اینکه ترون یک پلتفرم برای توسعه اپلیکیشنهای غیرمرکزی است این مسئله را بدیهی میکند که پروژه ترون از این دو جنبه بهنوعی در رقابت با مشهورترین ارز دیجیتال از این نوع یعنی اتریوم است.
اما ارز دیجیتال ترون تفاوتهایی با اتریوم دارد که در نهایت باعث میشود کاربرد ترون برای کارهای متعددی بر مبنای ارزهای دیجیتال و قراردادهای هوشمند، بسیار فراتر از اتریوم باشد.
در شبکه ارز دیجیتال ترون یا TRX برخلاف اتریوم که از فرآیند اثبات کار استفاده میکند، از فرآیند اثبات دارایی (Proof of Stack) برای تایید تراکنشها استفاده میشود.
ساختار ترون (TRX)
ترون (TRX) به دلیل ویژگیهای ذاتی خود میبایست از ساختاری تشکیل میشد که بتواند تمامی این ویژگیها را با یکدیگر تلفیق و آن را از دیگر ارزها متمایز کند. ترون از ساختاری معماری ۳ لایه تشکیل شده است که هر کدام وظیفهای بر عهده دارند.
لایه اول: لایه ذخیرهسازی (STORAGE)
این لایه حالتها و زنجیرهها را ذخیره میکند. به گفته تیم ترون برای طراحی این لایه از یک نظریه مشهور به نام نظریه دیتابیس گراف استفاده شده است تا بتوان انواع مختلف دیتا را با این روش ذخیره نمود.
لایه دوم: لایه هسته (CORE)
بخش قرارداد هوشمند، مدیریت حساب، ماژول اجماع و ماژول apiهای کیف پول در این لایه قرار دارد. الگوریتم اجماع در شبکه ترون، گواه اثبات سهام نمایندگی شده (DPOS) است و زبان برنامه نویسی استفاده شده در این شبکه جاوا (JAVA) میباشد که قرار است در آینده امکان استفاده از زبانهای دیگر نیز فراهم گردد.
لایه سوم: لایه برنامه کاربردی یا اپلیکیشن (APPLICATION)
برنامه نویسان و توسعه دهندگان نرمافزار میتوانند با ساخت انواع نرمافزارهای غیرمتمرکز، انواع کیف پولها یا نرمافزارهای کاربردی دیگر را تهیه و عرضه کنند.
مزایای ارز دیجیتال ترون
۴ مورد از مهمترین مزایای رمزارز ترون عبارتند از:
مقرون بهصرفه
کارمزد و هزینه در شبکه ترون بسیار پایین و تقریباً صفر است. برای مثال، در تراست ولت کارمزد انتقال ارز ترون، ۰.۱ ترون (TRX) است.
سرعت انتقال بالا
تعداد تراکنشهایی که در ثانیه میتواند در شبکه ترون انجام شود، زیاد است و این شبکه امکان انجام تراکنشها در حجم بالا را دارد. برای مثال، در شبکه بیتکوین ۷ تراکنش در ثانیه و شبکه اتریوم ۱۵ تراکنش در ثانیه انجام میشود که این تعداد در شبکه ترون به ۲۰۰۰ تراکنش در ثانیه میرسد. به همین دلیل است که تراکنشهای ترون با سرعت بالاتری نسبت به این دو شبکه انجام میشود.
امکان ایجاد DApps
DApps برنامههایی هستند که به صورت غیرمتمرکز کار میکنند و شخص یا گروه خاصی روی آنها نظارت ندارد. شما میتوانید DApp موردنظر خود را در شبکه ترون ایجاد کنید.
محبوبیت بالا
در بسیاری از صرافیها از ارز دیجیتال ترون پشتیبانی میشود و کاربران زیادی از آن استفاده میکنند.
ارز دیجیتال ترون چگونه کار میکند؟
ارز رمزپایه ترون از سه لایه اصلی برای غیرمتمرکز بودن، تشکیل شده است. این لایهها که با زبان جاوا نوشته شدند و قرار به ادغام با سایر زبانها است، عبارتند از:
- لایه ذخیره
- لایه مرکزی یا هسته
- لایه اپلیکیشن یا برنامه
لایه ذخیرهسازی در ترون
برای امکانپذیر بودن تنوع دادهها، در طراحی لایههای ذخیره، نظریۀ دیتابیس مورد توجه قرار گرفته است. هدف این لایه برنامهریزی است که در پایین سطح ساختار قرار دارد. این بخش برای محافظت از شبکه است و اطلاعات مختلف را محافظت و ذخیره میکند.
لایه مرکزی در ارز ترون
این لایه دومین بخش است و با عنوان هسته شناخته میشود. مدیریت هسته، هدف اصلی وجود این لایه است.
لایه برنامه در ترون
این لایه که با هدف غیرمتمرکز بودن و همچنین شخصی سازی کیف پول کابران ساخته شده است، در سطحیترین موقعیت قرار دارد. به سبب وجود این لایه، توسعه دهندگان برنامهها و غیره توانایی به تولید رساندن بسیاری از اپها را دارند.
روند توسعه ارز دیجحیتال ترون
شرکت Tron اعلام نموده است که شبکه این ارز دیجیتال تا سال ۲۰۲۱ میلادی تورمی در بر نخواهد داشت، اما پس از آن هر ساله درصد کمی تورم به شبکه اضافه میشود. بسیاری از افراد مشهور در دنیای ارزهای دیجیتال از جمله ویتالیک بوترین، خالق اتریوم، انتقادات زیادی نسبت به ترون دارند و میگویند که این روش چیزی جر انحصارطلبی نیست.
سرمایهگذاری روی ترون trx
معاملات خرید و فروش ترون از ریسک بالایی برخوردار است که برای معاملهگران ریسکپذیر پیشنهاد میشود. اما با توجه به روند رشد خوب این رمز ارز میتوان گفت در دراز مدت میتواند سرمایهگذاری پرسودی باشد. هر چند که وابسته با تغییرات و نوسانات بازار باید تصمیم گرفت.
در خصوص همین ارز، ما قبلا شاهد ۱۰۰۰ درصد افزایش قیمت آن بودیم که پس از مدتی ۹۰ درصد افت داشت.
پس اگر ترونها بخشی از داراییهای سرمایهگذاری شماست، دقت کنید!
انواع نودهای شبکه ترون
نودهای تعریف شده برای شبکه ترون عبارتند از:
سالیدیتی نود (Solidity Node): این نود وظیفه همگام سازی بلاکهای قطعی (Irrevocable Blocks) و همچنین ارتباط با apiها را بر عهده دارد.
فول نود (Full Node): وظیفه این فول نودها علاوه بر انتشار بلاکها و تراکنشها، ارائه API را نیز در شبکه به توسعه دهندگان بر عهده دارند.
فول نود SR (Super Representive Witness): این نودها وظیفه تولید بلاک را دارند. اینکه کدام نودها شرایط تبدیل شدن به نود شاهد ارشد را دارند یکی از بحثهای جنجال برانگیز در شبکه ترون است. این نودها از تایید تراکنش در پروسه اثبات سهام سود میبرند.
کاربرد ارز دیجیتال ترون و رمز ارز TRX چیست؟
اگر ترون را یک اکوسیستم در نظر بگیریم که یکی از بخشهای اصلی آن وجهه اقتصادی شبکه باشد، آنگاه ارز دیجیتال TRX نیروی محرکه این اکوسیستم است. این رمز ارز را میتوان به عنوان یک واحد پولی مشترک بین تمام اپلیکیشنهای غیرمتمرکز و اسمارت کانترکتهای مبتنی بر Tron در نظر گرفت.
از آنجایی که ارز TRX بر اساس بلاکچین کار میکند، کلیه تراکنشها همتا به همتا هستند و لذا هیچ شخص ثالث و نهاد متمرکزی مانند دلالها و یا بانکها وجود ندارد. ساختار ترون به گونهای است که تراکنشها بسیار سریع و با کارمزد بسیار پایین انجام میشوند. این ویژگی یکی از برتریهای Tron نسبت به شبکههای کندی مانند اتریوم است. در ادامه با برخی از کاربردهای این ارز دیجیتال آشنا میشویم.
استفاده از رمز ارز TRX به عنوان پول دیجیتال
ارز دیجیتال ترون با نماد TRX واسطه تبادل اصلی میان برنامههای اکوسیستم این شبکه است. به عنوان مثال، برای استفاده از برخی از برنامههای مبتنی بر شبکه ترون، شما ملزم به پرداخت ارز TRX به عنوان کارمزد هستید. همچنین در صورت کسب درآمد از این برنامهها، درآمد شما از جنس توکن TRX خواهد بود.
ارز دیجیتال TRX را میتوانید برای هرکسی که یکی از کیف پولهای ترون را داشته باشد، ارسال کنید. مهم نیست که گیرنده در کجای دنیا و مشغول چه کاری باشد، تراکنشهای ترون بسیار سریع و با کارمزد پایینی انجام میشوند. این قابلیت باعث شده اکنون شاهد آن باشیم که در کنار بیتکوین و برخی دیگر از ارزهای دیجیتال، رمز ارز TRX به عنوان یک واحد پولی برای خرید از فروشگاهها و یا پرداخت هزینه سرویسهای مختلف شناخته شود.
شرکت در شبکه ترون
خرید ترون و نگهداری آن در کیف پولهای اصلی این ارز دیجیتال، حق مشارکت در شبکه را برای شما به دنبال خواهد داشت. با فریز کردن رمز ارز TRX در والت خود، ضمن کمک به افزایش قدرت شبکه، قادر خواهید بود که در رایگیریهای Tron شرکت کنید. امکان آزاد کردن ارزهای ترون در هر زمانی نیز وجود دارد، اما به یاد داشته باشید فقط تا زمانی که ارزهای شما فریز شده باشند، حق شرکت در رایگیریها و مشارکت در تصمیمات شبکه را خواهید داشت.
یکی دیگر از مزیتهای نگهداری ارز دیجیتال ترون، دریافت ایردراپهایی نظیر توکن بیت تورنت (BTT) به صورت دورهای است.
ساخت توکنهای TRC-10 و TRC-20
توسعهدهندگان برای ساخت توکن، قراردادهای هوشمند و اپلیکیشنهای غیرمتمرکز بر بستر ترون، ملزم به پرداخت کارمزد اولیه در قالب ارز دیجیتال TRX هستند. به عنوان مثال کارمزد ساخت توکن TRC-10 برابر با ۱۰۲۴ واحد رمز ارز TRX است. کارمزدهای دریافتی برای ساخت توکن و اسمارت کانترکت نیز برای همیشه از شبکه حذف خواهند شد. دریافت کارمزد منجر به آن میشود که ساخت برنامههای اسپم کاهش یابد و سطح کیفی برنامههای توسعه داده شده، افزایش پیدا کند.
ترون والت – Tron Wallet
ترون والت یکی از بهترین اپلیکیشنهای کیف پول موبایل اندروید و iOS است که در این مطلب، امنیت ، نحوه دانلود و ساخت برنامه Tron Wallet را آموزش میدهیم.
کیف پول ترون والت یک اپلیکیشن موبایل است که برای ذخیره ارزهای دیجیتال مختلفی همچون بیتکوین ، ترون و همچنین توکنهای شبکه Tron استفاده میشود. یکی از مهمترین ویژگیهای این والت، عدم دریافت کارمزد برای ارسال و دریافت تراکنشهاست. این مقاله، یک آموزش گام به گام و کوتاه در مورد ساخت و استفاده از این والت است که اخیرا وارد بازار شده است. اگر شما نیز پس از خرید ترون و دیگر ارزهای دیجیتال، به مکانی ایمن و مطمئن برای ذخیره رمز ارزها نیاز دارید، در ادامه با آموزش ساخت و ایجاد کیف پول Tron Wallet و کارکردهای اصلی آن از جمله بازیابی، ارسال و دریافت ارزهای دیجیتال در خدمت شما عزیزان خواهیم بود.
بسیار مهم: اگر با مشکل ارسال اشتباه ارز دیجیتال به آدرسهای BEP20 و ERC20 مواجه شدهاید، این مقاله را مطالعه فرمائید:
ارسال اشتباه ارز دیجیتال و آموزش بازیابی آن در آدرسهای BEP20 و ERC20
زمانی خرید بیتکوین تنها گزینه پیش رو برای سرمایهگذاری بود، اما امروز گزینههای متعددی به منظور ترید مقابل کاربران قرار دارند. به عنوان موفقترین ارزهای دیجیتال کنونی که این روزها سهم عظیمی از گردش مالی بازار را در اختیار گرفتهاند باید به چین لینک، ایاس، لایت کوین و مخصوصا ترون اشاره کرد.
کیف پول ترون والت، یکی از والتهای رسمی پلتفرم غیرمتمرکز Tron است که برای استفاده کاربران سرتاسر جهان طراحی شده است. با استفاده از این برنامه، کاربران میتوانند علاوه بر مبادله توکنهای سیستم عامل نامبرده، در بازیها نیز شرکت کنند. بازیهای زیادی در ترون وجود دارند، چرا که در ابتدا به عنوان پلتفرمی برای محتوای سرگرمکننده ساخته شد.
این پروژه دارای چندین نسخه کیف پول دسکتاپ و موبایل است که توسط توسعهدهندگان Tron ایجاد شدهاند. تمام نسخههای رسمی این والت در سایت آن موجود بوده و توصیه نمایندگان شرکت ترون به کاربران این است که برای ایمنی و حفاظت از توکنها، تنها از برنامهها و وبسایتهای منتشر شده بهره بگیرند. این والت در نسخههای اندروید و آیاواس برای موبایل و در نسخههای مک، ویندوز و لینوکس برای دسکتاپ در دسترس است.
سه کیف پول هوشمند برای موبایلهای اندروید و iOS ایجاد شدهاند: ترون والت آیاواس – TRON Wallet iOS، ترون والت اندروید -TRON Wallet Android و ترون والت TronWallet. دو مورد اول برای سیستم عاملهای خاص و کاربران آسیایی طراحی شدهاند، زیرا زبان اصلی آنها چینی در نظر گفته شده است. برنامه TronWallet سازگارترین مورد برای استفاده کاربران جهانی است که میتواند زبانهای زیادی را از جمله زبان روسی پشتیبانی کند.
ثبتنام در ترون والت به سرعت انجام میشود. در مرحله اول، برنامه از کاربران میخواهد که رمز عبور ۶ رقمی خود را پیدا کرده تا بعدا در هنگام ورود به پلتفرم، آن را وارد کنند. اگر کاربر اطلاعات خود را فراموش کند، کیف پول میتواند با استفاده از عبارت سید (که پس از ثبتنام در برنامه به صورت تصادفی ایجاد شده و به کاربر ارائه میشود) بازیابی شود.
ارزهای پشتیبانی شده در ترون والت
بیتکوین – BTC
ترون – TRX
بیت تورنت – BTT
وینک – WINk
توکن ترون والت – TWX
توکنهای TRC10
توکنهای TRC20
تمام توکنهای مبتنی بر بستر بلاکچین ترون