معرفی رمزارزها

رمزارز کاردانو Cardano ADA

ارز دیجیتال کاردانو Cardano ADA چیست؟

 

کاردانو نام بلاکچین مرجع ارز دیجیتال آدا (Ada) است که امکان نقل و انتقال این ارز را ممکن می‌کند. این بلاکچین و این ارز دیجیتال مانند بلاک‌چین‌ها و ارزهای دیجیتال دیگر آینده پول را شکل می‌دهند و تراکنش‌هایی سریع و ایمن که امنیت آن‌ها به‌دلیل استفاده از روش‌های رمزنگارانه تضمین شده است را ممکن می‌کنند. در این مقاله بلاک‌چین کاردانو و ارز دیجیتال آن یعنی آدا را آموزش می‌دهیم و مزایا و معایب آن را بررسی می‌کنیم. آخرین بروزرسانی بلاکچین نیز مانند بلاک‌چین اتریوم امکان استفاده از قراردادهای هوشمند و راه‌اندازی اپلیکیشن‌های غیرمتمرکز را در اختیار کاربر قرار می‌دهد؛ با این تفاوت که مقیاس‌پذیری آن به‌طور قابل‌توجهی از اتریوم بیشتر است. از همین رو القابی از قبیل قاتل اتریوم (Ethereum Killer) و اتریوم ژاپنی را به کاردانو نسبت می‌دهند. کاردانو برای افزایش مقیاس‌پذیری از معماری چندلایه و منحصربفردی استفاده می‌کند که در قسمت‌های بعد به دقت مورد بررسی قرار خواهد گرفت. یکی از ویژگی‌هایی که کاردانو را از بلاک‌چین‌های مشابه خود متمایز می‌کند این است که این بلاکچین برخلاف غالب همتایان خود بر اساس یک وایت‌پیپر اولیه طراحی نشده است؛ بلکه طراحی و توسعه آن مرهون تحقیقاتیست که یک تیم بزرگ از محققان (در زمینه‌های مختلف) در طی دو سال انجام داده‌اند. از همین رو کاردانو را بلاک‌چینی بر پایه یک فلسفه دقیق علمی می‌خوانند.
چرا ارز دیجیتال کاردانو به وجود آمد؟

ارز دیجیتال کاردانو برای حل سه مشکل موجود در ارزهای دیجیتال نسل اول و دوم ایجاد شد:

  1. مقیاس‌پذیری
  2. عملکرد بین سیستمی (Interoperatability)
  3. پایداری

۱مقیاس‌پذیری

مثل بسیاری ارزهای دیجیتال نسل سوم چون ترون، پای‌ نتورک و نانو که بخش مهمی از طراحی برای افزایش سرعت تراکنش‌ها است، ارز دیجیتال کاردانو نیز نقشه‌هایی نیز برای ایجاد بستری جهت استفاده گسترده از ارزهای دیجیتال دارد.

ارز دیجیتال کاردانو این مسئله را از سه جنبه حل می‌کند.

الف- سرعت تراکنش‌ها

ارز دیجیتال کاردانو برای افزایش سرعت تراکنش‌ها مثل ارز دیجیتال تلگرام از یک نسخه تغییریافته از فرآیند اثبات دارایی (Proof of Stack) استفاده می‌کند. برای آشنایی با فرآیند اثبات دارایی حتما مقاله ما در مورد ارز دیجیتال ترون را بخوانید.

در فرآیند اثبات دارایی، تایید تراکنش‌ها و دریافت کارمزد آن تراکنش‌ها، به نودی (Node) می‌رسد که در رای‌گیری بین شرکت‌کننده‌ها برنده شده است. برای اینکه کسی یک نود باشد باید حداقلی از آن ارز دیجیتال را در کیف پول خود داشته باشد. هر چه میزان دارایی فرد بیشتر باشد، احتمال برنده شدنش در رای‌گیری افزایش می‌یابد.

ارز دیجیتال کاردانو از فرآیند اثبات دارایی اوروبوروس (Ouroboros Proof of Stack) استفاده می‌کند.

فرآیند اثبات دارایی اوروبوروس

در ارز دیجیتال کاردانو چند نود برای تایید تراکنش‌ها استفاده می‌شوند. به این نودها اسلات لیدر (Slot Leader) گفته می‌شود.

در سیستم ارز دیجیتال کاردانو زمان به بازه‌هایی به اسم اپیک (Epoch) تقسیم می‌شود. هر اپیک نیز به بازه‌های کوچک‌تری به نام اسلات (Slot) تقسیم می‌شود. در این سیستم تنظیم‌شده که در هر اسلات یک بلاک تولید شود.

پس‌ازآن شبکه برای هر اسلات یک نود را به‌عنوان لیدر (Leader) آن اسلات انتخاب می‌کند که همان‌طور که گفتیم به آن‌ها اسلات لیدر گفته می‌شود. این اسلات لیدرها کارشان این است که تراکنش‌های منتشرشده در شبکه در آن بازه زمانی را تایید کنند، با آن بلاک بسازند و به بلاک‌چین متصل کنند.

یعنی برای هر اسلات تنها یک نفر یا نود تعیین می‌شود و آن فقط می‌تواند در آن اسلات تعیین‌شده تراکنش‌ها را تایید کند.

اگر به هر دلیل اسلات لیدر، تایید تراکنش‌های اسلات تعیین‌شده را در مدت‌زمان تعیین‌شده انجام ندهد یا کلا هیچ کاری در این باره نکند، تایید تراکنش‌های آن اسلات و تولید بلاک از آن‌ها به نود دیگری واگذار می‌شود. حالا این نود باید صبر کند که دوباره به‌عنوان یک اسلات لیدر انتخاب شود.

این فرآیند باعث می‌شود شبکه ارز دیجیتال کاردانو بسیار قابل توسعه و مقیاس‌پذیر باشد؛ زیرا در صورت افزایش تعداد تراکنش‌ها می‌توان تعداد اسلات‌های هر اپیک را افزایش داد.

از آن‌سو هم‌زمان می‌تواند چند خط زمانی یعنی چند اپیک را به‌صورت موازی جلو برد تا جوابگوی نیاز کاربران باشد.

ب- پهنای باند

مشکل بعدی که مانع از مقیاس‌پذیری ارزهایی مثل بیت‌کوین می‌شود، پهنای باند شبکه است. بیت‌کوین یک شبکه فردبه‌فرد (Peer to Peer) است. در نتیجه وقتی تراکنش جدید یا بلاک جدیدی در شبکه تولید می‌شود، این داده‌ها باید به‌صورت فردبه‌فرد بین همه نودها توزیع شود.

این سیستم توزیع کند است و به همین دلیل قید زمانی ده دقیقه بین تولید بلاک‌ها در شبکه بیت‌کوین گذاشته شده است که تضمین کند پیش از تولید بلاک جدید، همه نودها از اتفاق‌های قبلی با خبر هستند.

در این حالت اگر حجم تراکنش‌ها بیشتر شود و بخواهیم همچنان با همان سرعت پیشین، تراکنش‌ها را تایید کنیم، باید هر نود اینترنت خوب با پهنای باند زیادی داشته باشد که تایید تراکنش‌ها کند نشود. مشخص است که پهنای باند را تا جایی می‌شود افزایش داد. در نهایت باید در نقطه آن را متوقف شود. تازه مسئله کندی تولید بلاک‌ها نیز وجود دارد.

برای جلوگیری از این کار، در ارز دیجیتال کاردانو خود شبکه به زیرشبکه‌هایی (sun-networks) تقسیم می‌شود. در این سیستم تعدادی از نودهای نزدیک به هم با تکنیکی به نام پیکربندی بین‌شبکه‌ای بازگشتی (Recursive InterNetwork Architecture) یا RINA به زیرشبکه‌هایی تقسیم می‌شود.

هر نود در یک زیرشبکه قرار می‌گیرد و با نودهای داخل آن زیر شبکه تعامل می‌کند. این پیکربندی به‌گونه‌ای است که باعث می‌شود بیشتر تراکنش‌های هر نود با نودهای دیگری که در داخل آن زیرشبکه قرار دارند، انجام شود.

مشخصا هر نود می‌تواند در صورت لزوم با نودهای دیگری در زیرشبکه‌های دیگر نیز داده مبادله کند، اما کل داستان اینجاست تا جای ممکن این تعامل‌ها بین اعضای زیرشبکه‌های مختلف حداقل شود.

ج- ذخیره‌سازی

مسئله ذخیره‌سازی شاید چند سال پیش یک مسئله مهم در ارزهای دیجیتال بود. در بلاک‌چین‌های ارزهای دیجیتال، تاریخچه تمام تراکنش‌ها از اولین لحظه آغاز به کار شبکه ثبت می‌شود. به همین دلیل عجیب نیست که میزان فضای ذخیره‌سازی لازم برای ذخیره کردن این‌همه داده زیاد باشد؛ اما راستش این حجم ذخیره‌سازی قبلا عدد بزرگی به‌حساب می‌آمد.

شاید بیت‌کوین که قدیمی‌ترین ارز دیجیتال است حجیم‌ترین بلاک‌چین را داشته باشد؛ اما حجم فایل بلاک‌چین بیت‌کوین فقط کمی بیشتر از ۲۰۰ گیگابایت است. در طول این سال‌ها هزینه تولید ابزارهای ذخیره‌سازی آن‌قدر پایین آمده است که این ۲۰۰ گیگابایت رقمی به‌حساب نمی‌آید.

در نتیجه این بخش از پروژه کاردانو که برای کاهش حجم داده‌ها بود، دیگر ادامه پیدا نکرد.

۲عملکرد بین سیستمی در ارز دیجیتال کاردانو

خود این مسئله عملکرد بین‌سیستمی که ارز دیجیتال کاردانو به دنبال حل آن است، دربرگیرنده دو مسئله دیگر است.

مسئله اول در دنیای ارزهای دیجیتال این است که علی‌رغم اینکه بیش از ۵۰۰ ارز دیجیتال وجود دارد، غیر از ارزهایی مثل ارز دیجیتال تتر که بر پایه ارزهای دیجیتال دیگر ساخته شده‌اند، بقیه ارزهای دیجیتال خیلی نمی‌توانند با هم تعامل و کار کنند.

تیم توسعه کاردانو به این مسئله امید دارد که در آینده بتواند ابزارهایی بسازد که باعث شود ارزهای دیجیتال مختلف با یکدیگر تعامل کنند. در نتیجه بتوان مثلا به‌راحتی یک ارز دیجیتال را به ارز دیجیتال دیگری تبدیل کرد.

یکی از اهداف بسیار بلندپروازانه ارز دیجیتال کاردانو این اشت که این شبکه در نهایت به چیزی به اسم «اینترنت بلاک‌چین‌ها» تبدیل شود؛ یعنی این ارز دیجیتال واسطه‌ای را فراهم کند که بین بلاک‌چین ارزهای دیجیتال گوناگون تعامل، تبادل داده‌ها و مبادله ارزهای دیجیتال به وجود آید.

مشکل دوم هم در این دنیای ارزهای دیجیتال این است که بانک‌ها و موسسات مالی در دنیا تمایلی برای استفاده از آن‌ها ندارند؛ زیرا در ارزهای دیجیتال تبادلات مالی به‌صورت ناشناخته صورت می‌گیرد و این چیزی است که بانک‌ها دوست ندارند.

بانک‌های می‌خواهند هنگام تراکنش علاوه بر خودش واکنش، بدانند که پول از چه کسی به چه کسی می‌رود و در راستای اجرای قواعد بین‌المللی و جلوگیری از پول‌شویی حتی دوست دارند بدانند چرا یک تراکنش خاص انجام می‌شود.

ارز دیجیتال کاردانو با روشی که در نهایت باعث جدا شدن داده‌های تراکنش‌ها از داده‌های قراردادهای هوشمند می‌شود، امکانی فراهم می‌آورد که کاربران در صورت تمایل بتوانند چنین اطلاعات شخصی موردنیاز بانک‌ها را که به آن‌ها متادیتای (Metadata) تراکنش می‌گویند نیز مبادله کنند.

۳پایداری

شرکت‌ها و تیم‌هایی که می‌خواهند یک ارز دیجیتال را توسعه دهند، برای به دست آوردن سرمایه موردنیاز، در مقطعی یک عرضه اولیه کوین (Initial Coin Offer) یا ICO برگزار می‌کنند. در این حالت کسانی که می‌خواهند در ارز دیجیتال مذکور سرمایه‌گذاری کنند و سود ببرند، تعداد مشخصی توکن را از شرکت پیش‌خرید می‌کنند.

شرکت هم با سرمایه‌ای که از این راه جمع کرده، بقیه شبکه را توسعه می‌دهد؛ اما مشکل اینجاست در بیشتر پروژه‌ها این سرمایه جمع شده از ICO برای توسعه کامل شبکه کافی نیست.

به همین دلیل در ارز دیجیتال کاردانو این قاعده گذاشته شده است که همواره درصدی از همه تراکنش‌ها در یک حساب اختصاصی پس‌انداز شود. با این کار وقتی یک تیم یا افرادی، پیشنهادی برای توسعه و پیشبرد شبکه دارند و آن‌ها را ارائه می‌دهند ممکن است بودجه توسعه آن را نیز برنده شوند.

زیرا این پیشنهادهای توسعه و تغییر بین فعالین شبکه به رای گذاشته می‌شود. وقتی یکی از این پیشنهادها بیشترین رای را به دست آورد، دارایی این حساب پس‌انداز به آن گروه یا آن تیم داده می‌شود تا آن تیم توسعه سیستم را ادامه دهد.

معماری بلاکچین کاردانو (Cardano)

زنجیره بلوک کاردانو به دو لایه Cardano Settlement Layer (CSL) و Cardano Computational Layer (CCL) طبقه‌بندی شده است که کاردانو را از پلتفرم قرارداد هوشمند عادی جدا می‌کند. اتریوم دارای یک معماری تک لایه است که باعث ازدحام شبکه، سرعت پایین معامله و کارمزدهای بالا می‌شود.

کاردانو می‌کوشد تا از طریق CSL و CCL، این مشکلات را برطرف کند. لایه CSL آن، معاملات نظیر به نظیر مانند انتقال توکن‌ها بین کاربران را تسهیل می‌کند. CSL در واقع لِجرِ تعادلِ کاردانو است. کاردانو می‌خواهد با استفاده از الگوریتم اثبات سهام (پروتکل Ouroboros) برای ایجاد بلوک‌های جدید و تأیید تراکنشات ، پروتکل اثبات کار بیت‌کوین را بهبود ببخشد.

لایه CCL جایی است که کاردانو واقعاً خود را ار بقیه متمایز می‌کند. CCL نیازهای محاسباتی بلاکچین را رفع و امکان اجرای قراردادهای هوشمند را فراهم می‌کند. این لایه جدا از لایه زیرین کار می‌کند تا انعطاف پذیری لازم را در صورت نیاز به تغییر داشته باشد.

در حقیقت، پروتکل خارج از زنجیره‌ای این امکان را فراهم می‌کند تا انعطاف پذیری بیشتری در ذخیره‌سازی داده‌ها و مکانیزم کنترل دسترسی فراهم شود که به کاربران اجازه می‌دهد هنگام اعتبار سنجی معاملات، قوانین سفارشی خود را اعمال کنند.

کاردانو چگونه کار می‌کند؟

کاردانو در دو لایه توسعه یافته است و دفترکل ارزش‌های حساب را از انتقال مقادیر از یک حساب به حساب دیگر جدا می‌سازد. این جدایی باعث می‌شود قراردادهای هوشمند بر روی پلتفرم انعطاف پذیرتر باشند.

۱. لایه توافق (Settlement Layer): این لایه به کاربران امکان می‌دهد کوین‌های ADA، را ارسال و دریافت کنند. این قابلیت شبیه به نحوه انتقال اتریوم توسط کاربران آن به یکدیگر است.

۲. لایه محاسباتی (Computation Layer): لایه محاسبات هنوز در حال توسعه است. پس از راه‌اندازی، این امکان را به کاربران می‌دهد تا قراردادهای هوشمند ایجاد کرده و وارد آن شوند. اینجاست که تفاوت کاردانو با بلاک‌چین‌های قبلی که معمولاً روی یک لایه کار می‌کنند آشکار می‌شود. استفاده از دو لایه جداگانه، مزایای بالقوه‌ای را برای کاربران این شبکه به وجود می‌آورد.

لایه محاسباتی سازگارتر و انعطاف پذیرتر از امثال اتریوم است، زیرا می‌تواند تغییرات کوچکی را برای کاربران مختلف ایجاد کند. به عنوان مثال، به دلیل آن که کشورهای مختلف مقررات خاص خود را دارند، کاردانو می‌تواند بسته به قوانین آن‌ها، نحوه ذخیره و دسترسی داده‌ها را تغییر دهد.

اگرچه دارندگان توکن ADA می‌توانند ناشناس بمانند، کاردانو همیشه می‌تواند از مطابقت آنها با مقررات داخلی اطمینان حاصل کند. لایه محاسبات برای ساخت سافت فورک‌های (soft forks) بدون اختلال مفید است، فناوری‌ای که بلاک‌چین‌های قدیمی تر نتوانستند آن را به انجام برسانند.

برای اطمینان از درک چگونگی عملکرد لایه توافق و لایه محاسبات، یک مثال در دنیای واقعی ارائه می‌دهیم.

  • جان برای تعمیر چراغ‌های آشپزخانه خود نیاز به یک برق کار دارد.
  • جان وارد یک توافق نامه قرارداد هوشمند شده که در لایه محاسباتی ذخیره می‌شود.
  • در این توافق نامه آمده است: به محض اینکه برق کار چراغ جان را تعمیر کند، بودجه توافق شده آزاد می‌شود.
  • هنگامی که این اتفاق بیفتد، قرارداد هوشمند به لایه توافق منتقل می‌شود و ارز دیجیتال کاردانو به برق کار پرداخت می‌شود.
  • همه چیز کاملاً خودکار است، به این معنا که به شخص ثالثی نیاز نیست.

بنابراین اکنون که تفاوت میان لایه توافق و لایه محاسباتی را می‌دانید، به نحوه تأیید تراکنش‌ها می‌پردازیم.

قراردادهای کاردانو

سال ۲۰۱۷ شرکت IOHK به دانشگاه ادینبورگ کمک کرد تا آزمایشگاه فناوری بلاک‌چین را راه‌اندازی کند. سال ۲۰۱۹، وزیر آموزش‌وپرورش گرجستان، میخائیل باتیاشویلی و چارلز هاسکینسون با دانشگاه آزاد تفلیس تفاهم‌نامه‌ای برای استفاده از کاردانو برای ساخت سیستم تأیید اعتبار امضا کردند. سال ۲۰۱۸، کاردانو با دولت اتیوپی همکاری کرد تا کاردانو بتواند فناوری خود را در صنایع مختلف در سراسر کشور به‌کار گیرد. افزون‌براین، IOHK (شرکت توسعه‌دهنده کاردانو)، معادل ۵۰۰ هزار دلار رمزارز ADA را به دانشگاه وایومینگ اهدا کرد تا از توسعه فناوری بلاک‌چین پشتیبانی کند. تولید‌کننده کفش نیوبالانس برای ردیابی اصالت جدیدترین کفش بسکتبال خود از بلاک‌چین دفتر توزیع‌شده استفاده خواهد کرد. این پلتفرم در بلاک‌چین کاردانو ساخته خواهد شد.

تیم کاردانو برای ایجاد چشم‌اندازی از آینده، نقشه راهی برای خود تنظیم کرده است و می‌کوشد تا به برخی از اصول و فلسفه پایبند باشد. کانون توجه این تیم بر پذیرش مجموعه‌ای از اصول طراحی، بهترین روش‌های مهندسی و راه‌های اکتشاف معطوف شده است. موارد زیر برخی از این اصول و مبانی را تشکیل می‌دهد و مستقیما از وب‌سایت کاردانو گرفته شده است:

  • تفکیک حسابداری و محاسبه به لایه‌های مختلف
  • پیاده‌سازی اجزای اصلی در کد عملکردی بسیار مدولار
  • استفاده از گروه‌های کوچکی از دانشگاهیان و توسعه‌دهندگان که با تحقیقات بررسی‌شده برای توسعه پلتفرم همتا به همتا رقابت می‌کنند.
  • استفاده زیاد از تیم‌های بین‌رشته‌ای؛ ازجمله استفاده زودهنگام از متخصصان امنیتی
  • تکرار سریع بین مقالات سفید و پیاده‌سازی و تحقیقات جدید برای اصلاح موارد کشف‌شده هنگام بازبینی موردنیاز خواهد بود.
  • ایجاد توانایی در به‌روزرسانی سیستم‌های پس از استقرار و بدون اختلال و ازبین‌بردن شبکه
  • توسعه مکانیسم بودجه غیرمتمرکز برای کارهای آینده
  • دیدی طولانی‌مدت درباره بهبود طراحی رمزارزها برای استفاده در گوشی‌های هوشمند و ایجاد تجربه کاربری منطقی و ایمن
  • نزدیک‌کردن سهام‌داران به پلتفرم و نگه‌داری ایمن رمزارز آن‌ها
  • تصدیق نیاز به حساب چندین دارایی در دفتر
  • چکیده تراکنش‌ها شامل فراداده اختیاری به‌منظور مطابقت بهتر با نیازهای سیستم‌های قدیمی
  • یادگیری و الهام از تقریبا هزار آلت‌کوین با پذیرفتن ویژگی‌هایی که منطقی است.
  • اتخاذ فرایندی مطابق با استانداردها و با الهام از گروه ویژه‌ای از مهندسان اینترنتی با استفاده از پایه‌ای اختصاصی برای قفل‌کردن طرح پروتکل نهایی
  • ایجاد فضایی سالم برای تنظیم مقررات برای تعامل و تجارت بدون به‌خطر‌انداختن برخی از اصول اصلی به‌ارث‌رسیده از بیت‌کوین

با توجه به آنچه گفته شد، به‌نظر می‌رسد که کاردانو اهداف بلندمدتی برای توسعه خود داشته باشد و شواهد حاکی از آن است که تیم توسعه آن برای غلبه بر مشکلات بسیار مصمم است. با نگاهی گذرا به فلسفه کاردانو، بیایید جزئیات سه عنصر و چالش اصلی را بررسی کنیم که این تیم برای حل آن‌ها تلاش می‌کند.

کاربردهای کاردانو Cardano

ساختارهای متمرکز و شیوه‌های مدیریتی قدیمی مشکلات فراوانی دارند: مدیریت ضعیف، حجم بالای کارهای دستی و غیرخودکار، شفافیت محدود، عدم کارآیی، هزینه‌های بالا، کلاهبرداری و نقض داده‌ها. کاردانو قصد دارد که بر پایه تکنولوژی بلاکچین این مشکلات را حل کند.

کاردانو به عنوان یک پلتفرم منبع باز برای قرارداد هوشمند کاربردهای فراوانی دارد و می‌تواند مشکلات چند صنعت مختلف را برطرف کند. کاردانو می‌تواند در زمینه‌های مختلفی از قبیل آموزش، خرده‌فروشی، کشاورزی، حکمرانی، تأمین مالی و بهداشت به کار رود.

جلوگیری از جعل و دستکاری

شرکت IOHK که کاردانو را مدیریت می‌کند ATALA SCAN ارائه می‌دهد. این سیستم غیرقابل‌دستکاری، سیستمی را برای بررسی اصالت کالا و محافظت از برندها عرضه کرده است که از فروش محصولات جعلی در خرده‌فروشی‌ها جلوگیری می‌کند.

آموزش

بخش آموزش می‌تواند از Atala PRISM که یک شناسنامه و گواهی هویتی است، بهره‌مند شود. این ویژگی می‌تواند از اصالت گواهی‌نامه‌های آموزشی و دانشگاهی محافظت کند.

دولت و حکمرانی

Atala PRISM می‌تواند جهت صدور اوراق هویتی و سیستم‌های صحت‌سنجی در بخش دولتی به کار رود.

هویت دیجیتالی

کاردانو برای شهروندان کشورهای در حال توسعه آفریقا که از خدمات بانکی محروم‌اند، هویت دیجیتال تدارک می‌بیند. تیم کاردانو برای طراحی ابزارهای مدیریتی بلاکچین با ۵۴ کشور همکاری دارد.

کشاورزی

بلاکچین کاردانو در حوزه کشاورزی برای صدور گواهی اصالت محصول از طریق ATALA یا راه‌حل‌های EMURGO به کار می‌رود.

بهداشت و خدمات درمانی

Atala SCAN در بخش کشاورزی برای تأیید و تصدیق اصالت محصولات دارویی به کار می‌رود و می‌تواند سلامت بیماران سراسر جهان را تضمین کند.

کوین کاردانو، ADA می‌تواند به عنوان روش پرداخت به کار رود، فروخته شود یا ابزاری برای اعمال رأی توسط دارندگان آن باشد. با استیک کردن کوین ADA و تأیید تراکنش‌های بلاکچین، امنیت شبکه تأیید می‌شود و علاوه بر آن به دارندگان این کوین پاداش تعلق می‌گیرد.

توکن ADA در کیف پول‌های مختلفی ذخیره می‌شود اما با این حال، کاردانو کیف پول اختصاصی به نام Daedalus را عرضه کرده که ابزاری برای سرمایه‌گذاری هم محسوب می‌شود. دارندگان توکن می‌توانند با واگذاری یا استیک کردن ADA در کیف پول کاردانو Daedalus کوین به دست آورند.

مزایای استفاده از آدا چیست ؟

اصلی ترین مزیت بلاکچین کاردانو چیست؟ و ما چرا باید از به آینده این بلاکچین و رمز ارز مخصوص آن آدا امیدوار باشیم؟

  • کاردانو محدودیت مقیاس پذیری ندارد و هرچه تعداد افراد بیشتری از آن استفاده کنند، شبکه می‌تواند تراکنش‌های بیشتری را پردازش نماید.
  • کاردانو یک سیستم پرداخت جهانی است که هیچ دولت یا ارگانی نمی‌تواند آنرا کنترل و یا محدود کند.
  • این شبکه به افراد این امکان را می‌دهد که بتوانند قراردادهای هوشمند خود را بر بستر کاردانو اجرا کنند.
  • هک کردن این سیستم تقریبا غیرممکن است و اطلاعات ثبت شده بر بستر کاردانو کاملا محرمانه و ایمن باقی میمانند.
  • بنیانگذار کاردانو پروژه‌های موفقی مانند BitShares و Ethereum را در کارنامه خود دارد.
  • کاردانو اولین بلاکچین است که از چند لایه (لایه تسویه حساب و محاسبه) تشکیل شده است.
  • با رمزارز آدا تراکنش‌ها با سرعت زیاد و کارمزد کم صورت می‌پذیرند.
  • سیستم کاردانو سازگار با محیط زیست است. زیرا به برق بسیار کمتری نیاز دارد، به عبارت دیگر هزینه‌ای که برای حل معما باید پرداخت شود نیز کمتر است.

معایب بلاکچین کاردانو چیست؟

  • فعلا نمی‌توان به سوال خدمات کاردانو چیست؟ پاسخ روشن و واضحی داد. زیرا برخی از ویژگی‌هایی که برای کاردانو بیان می‌شود فعلا در حد ادعا هستند. بلاکچین کاردانو هنوز در حال توسعه است و قصد دارد در آینده این اهداف را محقق نماید!
  • برخی از بلاکچین‌های موجود مانند ریپل ، استلار لومن می‌توانند بیش از ۱۰۰۰ تراکنش را در ثانیه انجام دهند. در حالیکه حداکثر مقیاس پذیری برای کاردانو حدود ۲۵۷ تراکنش در ثانیه می‌باشد.

کاردانو و حل مشکل مقیاس‌پذیری اتریوم

کاردانو برای حل مشکلات عنوان شده در خصوص اتریوم و در جهت رفع آن‌ها، گام‌های زیادی را برداشته است. راه‌حل کاردانو برای افزایش مقیاس‌پذیری به یک مورد خلاصه نمی‌شود؛ اما شاید بتوان مهم‌ترین آن را یک مسئله دانست: استفاده از مکانیزم اجماع اثبات سهام به جای اثبات کار. البته کاردانو از یک نوع خاص و منحصر بفرد از اثبات سهام به نام اوروبوروس (Ouroboros) بهره می‌برد، اما برای درک آن باید ابتدا با خود اثبات سهام آشنا باشید.

 

امتیاز کاربران: اولین نفری باشید که امتیاز می دهد!

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا