سیگنال خرید یا ورود در تحلیل تکنیکال – گام 11

به احتمال زیاد گفتگوی افراد را در مورد سیگنال خرید یک رمزارز، شنیده یا دیده‌اید. بیایید باهم نگاهی به چند نمونه از این گفتگوها بیندازیم:

«آقا به نظرت چه ارز دیجیتالی بخرم؟»

«میگن شیبا خیلی سود داده، منم میخوام بخرم»

«ایلان ماسک گفته که با دوج‌کوین هم میشه خودروی تسلا خرید»

«داداش، کانال سیگنال ندارید؟»

«عضویت در کانال VIP چنده؟»

«مایکرواستراتژی کلی بیتکون خریده»

«کشور السالوادور بیتکوین رو به رسمیت شناخته و کلی بیتکوین خریده»

«میگن بعد از دادگاه، ریپل حتماً 1 دلار رو به خودش می‌بینه»

«اگه دو سه تا صفر از قیمت شیبا بیوفته، من میلیاردر میشم»

«چندتا شتکوین خوب معرفی می‌کنید؟»

«دوستم تریدره، رفته بیتکوین خریده، منم برم بخرم، حتما یه چیزی می‌دونسته، اینکارست»

واقعیت این است که اغلب این افراد، بر خلاف شما که از گام 1 تا اینجا همراه من هستید، نه کاربرد تحلیل فاندامنتال را می‌دانند و نه می‌دانند تحلیل تکنیکال چه هست. این افراد معمولاً به دنبال یک لقمۀ حاضر و آماده می‌گردند و حاضر نیستند برای آن حتی ذره‌ای تلاش یا مطالعه داشته باشند و یادشان رفته که باد آورده را باد می‌برد! جالب اینجاست که بعضی از آنها در بورس ضرر کرده‌اند و برای جبران ضرر بورسی می‌خواهند در بازار کریپتو یک شبه ره صد ساله را بروند و هنوز درس نگرفته‌اند که:

هیچ وقت با طناب کسی داخل چاه نرو!

به حرف چه کسی گوش کنیم؟

  • ایلان ماسک یکی از ثروتمندترین افراد جهان است و اگر تمام بیتکوین‌ها و دوج‌کوین‌های خود را از دست بدهد، زندگی‌اش نابود نمی‌شود و مهمتر اینکه: تمام بیتکوین‌ها و دوج‌کوین‌های ایشان مگر چند درصد از دارایی هایش است؟ آیا اگر ایشان به بیتکوین یا دوجکوین علاقه‌ای نشان می‌دهد یا حتی زمانی آن‌ها را هم می‌خرد ما هم باید همان موقع سریعاً به دنبال خرید بیتکوین و دوجکوین باشیم؟
  • بیل گیتس می‌گوید: اگر اندازه ایلان ماسک پول ندارید، مراقب سرمایه‌گذاری در ارزهای دیجیتال باشید.
  • چشم لیزری ها! چطور؟ چشم لیزری‌ها (Laser-Eyes) از جمله آقای «مایکل سِیلور، مدیر سابق شرکت مایکرو اِستراتژی»، تا وقتی که بیتکوین به قیمت 100000 دلار برسد می‌خواهند چشمانشان را مثل لیرز، برافروخته و نورانی نگه دارند (البته در حد عکسِ پروفایلشان در شبکه‌های اجتماعی). آیا چنین کَمپِینی نویدِ این را می‌دهد که قیمت بیتکوین حتماً به 100000 دلار می‌رسد؟ کجای تحلیل فاندامنتال چنین چیزی جای دارد؟
  • از طرف دیگر، بیل گیتس و وارن بافت بارها به مردم دنیا هشدار داده اند که ارزهای دیجیتال بی ارزش یا بسیار پرریسک هستند! به نظر شما آیا فقط به خاطر عدم تایید این دو کارآفرین موفق که هر دو از ثروتمندترین افراد جهان هستند، ما باید از خیر ارزهای دیجیتال و فناوری خلاقانۀ بلاکچین بگذریم؟ یا شاید هرکدام از این دو، به دلایلِ قابل بحث و بررسی، فعلا صلاح دیده‌اند که از دنیای کریپتو فاصله بگیرند؟
  • رابرت کیوساکی، نویسنده کتاب «پدر پول دار پدر بی پول» طرفدار دو آتشه بیتکوین و طلا است و در یک مصاحبه، به اظهارات منفیِ چارلی مانگر در مورد ارزهای دیجیتال واکنش نشان داد. اما واقعاً حق با چه کسی است؟
  • استقبال سلبریتی‌های هنری، فناوری، سیاسی و ورزشی از دنیای کریپتو کم نبوده است. آیا شما طرفدار یکی از این سلبریتی ها هستید و تنها بخاطر طرفداری، تصمیم می‌گیرید به بازار ارزهای دیجیتال وارد شوید یا رمزارز به خصوصی را بخرید؟
  • عضویت در کانال‌های تلگرامیِ پولی یا VIP یا رایگان چطور؟ آیا به سیگنال‌های خرید که در این کانالها منتشر می‌گردد می‌توان اعتماد کرد؟ به تحلیل‌های تکنیکالی که در برخی از صفحات توئیتر یا اینستاگرام می‌بینیم چطور؟
  • اخبار وبسایت بلومبرگ و اخبار خزانه داری آمریکا را دنبال کنیم یا نه؟
  • معاملات تریدر‌های دیگر را تقلید کنیم؟

اگر به اخبار و حرف‌های ضد و نقیض و گاهی خوشبینانه و گاهی بدبینانۀ این افراد یا رسانه‌ها گوش کنیم و آنها را علامت یا سیگنالی برای خرید یا فروشِ دارایی خود در نظر بگیریم، مطمئناً ظرف مدت کوتاهی با ضرری بسیار زیاد از بازار خارج می‌شویم. در مسیر موفقیت و رسیدن به آزادی مالی در بازار رمزارزها یا هر بازار مالی دیگر، بهتر است بدانیم که:

هر خریدار یا فروشنده ای، برای معاملۀ خود یک دلیل شخصی بر مبنای یک استراتژیِ شخصی یا حتی بر مبنای یک موقعیت ویژه در زندگی، شغل یا کسب‌وکار خود دارد. اگر استراتژی و موقعیت زندگی و کاریِ شما هم دقیقاً با ایشان یکسان است، پس معاملات ایشان را مو به مو کپی کنید.مهدی بیک محمد لو

تعریف سادۀ استراتژی معاملاتی، برنامه‌ای است که آن را از قبل نوشته‌ایم تا طبق شرایطِ آن، اقدام به خرید یا فروش نمائیم.

به چارت گوش کنیم

سال‌هاست که معامله‌گران موفق با استفاده از تحلیل فاندامنتال، دارایی مناسب را جهت سرمایه‌گذاری پیدا می‌کنند و از طریق به کارگیری تحلیل تکنیکال، زمان مناسب برای خرید یا فروش دارایی‌شان را تعیین می‌نمایند. پس این موفقیت برای افراد دیگر هم قابل تکرار است به شرط آنکه مسیر یادگیری و تمرین و کسب تجربه را انتخاب کنند.

همانطور که در گام 9 و گام 10 مشاهده کردید، چارت می‌تواند حالت‌های مختلف نوسانات قیمت یک دارایی را برای ما به نمایش بگذارد. اگر قیمت دارایی رو به بالا برود، طبیعتاً در چارت شاهد روند صعودی هستیم، اگر قیمت یک دارایی به سمت پایین سقوط کند نیز آن را در چارت و به شکل یک روند نزولی می‌بینیم و اگر قیمت در یک بازۀ قیمتی مشخص، بالا و پایین برود و یا اصطلاحاً در یک کانالِ قیمتی گیر کند! باز هم آن را در قالب یک روند ساید در چارت مشاهده می‌کنیم. همانطور که می‌بینیم:

بهترین منبع معتبر سیگنال خرید یا فروش یک دارایی، چارت قیمت آن دارایی است. مهدی بیک محمد لو

با این حساب به شکل کلی:

  • اگر در روند صعودی قرار گرفتیم میدانیم که باید فقط به دنبال خرید در زمان مناسب باشیم و
  • اگر در روند نزولی قرار گرفتیم میدانیم که باید فقط به دنبال فروش در زمان مناسب باشیم.

اغلب معامله‌گران حرفه ای، رَنجی که در روند رِنج متحمل خواهند شد را آگاه هستند و معمولا در روند ساید، معامله نمی‌کنند. البته نوعی از معامله تحت عنوان «پایین بخر، بالا بفروش Buy Low, Sell High» در روند ساید قابل انجام است که در این گام، آن را نیز آموزش می‌دهم.

حال که تصمیم گرفتیم به چارت گوش کنیم ابتدا باید زبانِ چارت که همان نمودارهایی به شکل شمع یا شمعدان (Candle / Candlestick) هستند را یاد بگیریم. همان نمودارهای میله‌ای شکل که به رنگ سبز و قرمز در گام‌های قبل در چارت قیمت دیده‌ایم.

کندل یا شمع و کاربرد آن در سیگنال خرید

تا اینجا در چارت، میله‌های دنباله داری به رنگ سبز و قرمز دیده‌ایم که نامشان کَندِل (Candle) یا شمع است و نمایانگر قیمت در یک بازه زمانی می‌باشند. در این بخش سعی دارم ویژگی‌های کلیِ آن‌ها را برایتان بازگو کنم:

چرا شمع؟

برخی از اولین تحلیل‌های تکنیکال، برای ردیابی قیمت برنج در قرن 18 مورد استفاده قرار می‌گرفت. بیشتر اعتبار نمودار شمعی به Munehisa Homma (1724-1803)، یک تاجر برنج از ژاپن تعلق می‌گیرد. با این حال، طبق گفته استیو نیسون، نمودارهای کَندِل اِستیک (Candlestick) بعداً رواج پیدا کرد و احتمالاً از سال 1850 شروع شده باشد. در آن سال‌ها، تحلیلگران به کمک شکلی شبیه به شمع، قیمت‌ها را ثبت می‌کردند.

کندل یا شمع و کاربرد آن
کندل یا شمع و کاربرد آن

 

نمایش قیمتهای مهم در یک بازه زمانی مشخص

قیمت در طول زمان، تغییر می‌کند. در مثال زیر می‌خواهیم، تغییرات قیمت بیتکوین در یک روز را بررسی کنیم.

قیمت بیتکوین در شروع روز (بازگشایی یا اُپِن Open) 13دسامبر2022 یعنی ساعت 00:00:00 به وقت ساعت هماهنگ جهانی یا همان UTC، معادل 17208 دلار بوده است.
قیمت بیتکوین در پایان روز (بسته شدن یا کِلوز Close) 13دسامبر2022 یعنی ساعت 24:00:00 به وقت UTC، معادل 17774 دلار بوده است.

در نتیجه شاهدِ یک افزایش از قیمت بازگشایی روز تا قیمت بسته شدن روز هستیم و قرار بر این است که از این به بعد، از یک نمودار میله‌ای شکل برای نمایش آن استفاده کنیم که شبیه بدنۀ شمع یا بدنۀ کندل (Candlestick Body) می‌باشد و همچنین برای نمایش این افزایش قیمت، از رنگ سبز یا سفید استفاده نمائیم:

کندل روزانه بیتکوین
کندل روزانه بیتکوین

از طرف دیگر:
بالاترین قیمت (هایِست Highest) بیتکوین در طول روز 13دسامبر2022 معادل 18000 دلار ثبت گردیده است.
و پایینترین قیمت (لوئِست Lowest) بیتکوین در طول روز 13دسامبر2022 معادل 17080 دلار بوده است.

برای نمایش بالاترین قیمت و پایینترین قیمت در هر کندل، از خطوطی شبیه به فتیله (Wick) در یک شمع، استفاده می‌کنیم. این خطوط بالاترین و پایینترین قیمت را به بدنۀ کندل وصل می‌کنند. (همانطور که فتیلۀ یک شمع، به بدنۀ شمع متصل است). تحلیلگران تکنیکال، به این فتیله، سایه یا شَدو (Shadow) نیز می‌گویند. پس هر کندل شامل یک بدنه و حداکثر دو سایه است!

کندل روزانه بیتکوین
کندل روزانه بیتکوین

در نهایت با دیدن این کندل می‌توانیم به راحتی متوجه شویم که در طول روز 13دسامبر2022 چه تغییراتی در قیمت بیتکوین داشته‌ایم. بد نیست این نکته را هم بدانیم که نام دیگر کندل سبز، کندل صعودی یا کندل بولیش (Bullish Candle) است:

کندل روزانه بیتکوین
کندل روزانه بیتکوین

در مثال بعد تغییرات قیمت بیتکوین در روز 15دسامبر2022 را بررسی کنیم:

قیمت بازگشایی (Open یا O) در شروع روز، معادل 17804 دلار بوده است.
قیمت بسته شدن (Close یا C) در پایان روز، معادل 17356 دلار بوده است.
بالاترین قیمت (Highest یا H) در طول روز، معادل 17854 دلار بوده است.
پایینترین قیمت (Lowest یا L) در طول روز، معادل 17275 دلار بوده است.

در نتیجه شاهدِ یک کاهش از قیمت بازگشایی تا قیمت بسته شدن هستیم و قرار بر این است که از این به بعد برای نمایش این کاهش قیمت، از رنگ قرمز یا سیاه استفاده نمائیم. نام دیگر کندل قرمز، کندل نزولی یا کندل بِریش (Bearish Candle) است:

کندل روزانه بیتکوین
کندل روزانه بیتکوین

 

یا به شکل ساده:

کندل روزانه بیتکوین
کندل روزانه بیتکوین

این نکته مهم را در نظر بگیرید که در مثالهای بالا، هر کندل نمایانگر تغییرات قیمت در یک روز (1D – 1Day) بود. اما هر کندل می‌تواند نمایانگر تغییرات قیمت در قاب زمانی یا اصطلاحاً تایْم فِرِیْم (Time Frame) دیگر نیز باشد.

به طور مثال می‌توانیم تایم فریمِ چارت را روی W به معنای یک هفته (1Week) تنظیم کنیم که در این حالت، هر کندل نمایشگر تغییرات قیمت در طول یک هفته و به شکل زیر می‌باشد:

  • O: قیمت رمزارز در بازگشایی یا شروعِ هفته (شروع روز دوشنبه)
  • C: قیمت رمزارز در لحظه بسته شدن یا پایانِ هفته (پایان روز یکشنبه)
  • H: بالاترین قیمت رمزارز در طول هفته
  • L: پایینترین قیمت رمزارز در طول هفته

یا می‌توانیم تایم فریمِ چارت را روی 1h به معنای یک ساعت (1hour) تنظیم کنیم که در این حالت، هر کندل نمایشگر تغییرات قیمت در طول یک ساعت و به شکل زیر می‌باشد:

  • O: قیمت رمزارز در بازگشایی یا شروعِ ساعت
  • C: قیمت رمزارز در لحظه بسته شدن یا پایانِ ساعت
  • H: بالاترین قیمت رمزارز در طول ساعت
  • L: پایینترین قیمت رمزارز در طول ساعت

به چارت‌هایی که از این چهار قیمت مهم جهت نمایش تغییرات قیمت در طول زمان استفاده می‌کنند، چارت OHLC نیز گفته می‌شود. در ادامه از همین نوع چارت برای بررسی بهترین زمان خرید در روند صعودی استفاده کرده‌ام.

کندل استیک (ویدئو: کارگزاری مفید)

سیگنال خرید در ترند صعودی

قبل از هر چیز باید بدانید که در اینجا فقط با یک مثال ساده سعی دارم کلیاتِ یکی از روش‌های ورود به معامله خرید در روند صعودی را بیان کنم. اما در حقیقت، بهترین زمان ورود با توجه به استراتژی شما و شرایط مختلف دیگر تعیین می‌شود.

در چارت زیر، به کمک دو نقطه 1 و 2، یک خط روند صعودی را رسم می‌کنیم و منتظر می‌مانیم تا قیمت، دوباره به خط روند برخورد نماید.

سیگنال خرید در روند صعودی
سیگنال خرید در روند صعودی

در ادامه (شکل زیر) می‌بینیم که قیمت بیتکوین با چند کندل قرمز به سمت ترندلاین برمی گردد یا اصطلاحاً پول‌بَک می‌زند (Pull Back) و نهایتاً توسط یک کَندِلِ قرمز، با ترندلاین برخورد می‌نماید. اکنون باید منتظر بمانیم و ببینیم آیا این ترندلاین که یک حمایت محسوب می‌شود، از قیمت حمایت می‌کند یا خیر؟ اگر از قیمت حمایت کرد، آنوقت می‌توانیم با انجام یک معاملۀ خرید وارد سرمایه‌گذاری روی بیتکوین شویم.

سیگنال خرید در روند صعودی
سیگنال خرید در روند صعودی

در ادامه (شکل زیر) شاهد هستیم که حمایت، به درستی عمل کرد و قیمت بیتکوین با یک کَندِلِ سبز یا همان کندل بولیش به سمت بالا هدایت شد. خب حال که در یک روند صعودی هستیم و حمایت هم به درستی عمل کرده، وقت خرید است. به عبارت دیگر در استراتژی‌ای که در این گام استفاده می‌کنیم:

کندل صعودیِ بعد از پولبکی که به ترندلاین صعودی برخورد کرده را یک سیگنال ورود (معامله خرید) می‌دانیم.

تقریبا در همین قیمتی که کندل سبز نشان می‌دهد (تقریبا 20234 دلار) می‌توانیم مقداری بیتکون خریداری کنیم. البته اینکه دقیقاً بتوانیم روی همین قیمت، خرید را انجام دهیم خودش جای بحث دارد که آن را در روش‌های سفارش گذاری در صرافی آموزش خواهم داد. ولی در اینجا فرض می‌کنیم که ما مقداری بیتکوین در قیمت 20234 دلار خریداری کردیم.

سیگنال خرید در روند صعودی
سیگنال خرید در روند صعودی

در ادامه (شکل زیر)، خریداران مجدداً در نقطه 4، از قیمت بیتکوین حمایت کردند و قیمت را بالا بردند. در اصل همانطور که می‌بینید ترندلاین حمایتی که از نقطه 1 و 2 عبور می‌کند در نقطه ۴ هم درست عمل کرده است. اما قرار نیست ما ترندلاین‌های قدیمی را تا ابد حفظ کنیم! همانطور که بازار در طول زمان، رو به جلو می‌رود و قیمت بیتکوین هم به روز می‌شود، ترندلاین‌ها نیز باید «در صورت لزوم» به روزرسانی گردند. یک بار دیگر به چارتِ آپدیت شدۀ زیر نگاه کنید، نقطه‌های 3 و 4 از نقطه‌های 1 و 2 جدیدتر و به روز تر هستند. ضمناً شیب ترندلاین جدید (که از نقاط 3 و 4 می‌گذرد) از شیب ترندلاین قدیمی (که با خط چین نمایش داده شده) بیشتر است. این تغییر شیب نشان می‌دهد که قیمت بیتکوین در ادامه، احتمالاً با شیب و سرعت بیشتری صعود کند که این موضوع برای یک سرمایه‌گذار، عالی است. در نتیجه از اینجا به بعد، ترندلاین جدید را در نظر می‌گیریم چون همانطور که یادتان مانده، در گام 9 توضیح دادم که خط روند را می‌بایست با آخرین و جدیدترین سقفها و کفهای قیمتی رسم نمود. حتی اگر سیگنال خرید قبلی (نقطه ۳) را ندیده و آن را از دست داده باشیم، در اینجا ملاحظه می‌کنید که با «««پایبندی به استراتژی خود»»»، می‌توانستیم در قیمت کلوزِ کندلِ بولیشِ بعد از نقطۀ 4 یعنی حدوداً در قیمت 22900دلار وارد شویم و بیتکوین بخریم.

سیگنال خرید در روند صعودی
سیگنال خرید در روند صعودی

در ادامه (شکل زیر) خریداران دوباره در نقطه 5 که در امتداد خط روند جدیدمان است، از قیمت حمایت کردند. این موضوع برای سرمایه‌گذاریِ ما بسیار خوشایند است زیرا ما را به ادامۀ سرمایه‌گذاری و نگهداشت بیتکوینی که خریداری کرده بودیم امیدوار می‌کند. اگر هر دو سیگنال خرید قبلی (سیگنال‌های محدوده نقاط 3 و 4) را ندیده و آنها را از دست داده باشیم، در اینجا نیز ملاحظه می‌کنید که مجدداً با «««پایبندی به استراتژی خود»»»، می‌توانستیم در قیمت کلوزِ کندلِ بولیشِ بعد از نقطۀ 5 یعنی حدوداً در قیمت 23940دلار وارد شویم و بیتکوین بخریم.

سیگنال خرید در روند صعودی
سیگنال خرید در روند صعودی

در نقطۀ 6 (شکل زیر) قیمت بیتکوین دوباره بعد از یک پولبَک، به ترندلاین و حمایت برخورد می‌کند. بعد از کمی انتظار متوجه می‌شویم که بر خلاف نقاط قبلی (3 و 4 و 5) شاهد یک کندل قرمز هستیم. یعنی خریداران موفق به حمایت از قیمتِ بیتکوین در آن محدودۀ قیمتی نشدند و فروشندگان با فشارِ فروش، و فشار عرضۀ بیتکوین، قیمت را پایین کشیدند و در نقطه 6 باعث شکستن یا شکست ترندلاین یا اصطلاحاً بِرِک اُت (Breakout – BO) شدند و در ادامه، با آخرین کندل قرمز، این شکست را تایید یا کانفِرم (Confirm) کردند. یکی از نقاطی که می‌توانیم بیتکوین‌های سرمایه‌گذاری مان را بفروشیم همین جا در قیمت بسته شدن آخرین کندل قرمز بعد از Breakout یعنی 23191 دلار است. البته در گام 13 در مورد بهترین زمان فروش مطالبی را برایتان آماده کرده‌ام.

سیگنال خرید در روند صعودی
سیگنال خرید در روند صعودی

همانطور که در مثال بالا دیدیم، طبق استراتژیِ طراحی شده، ما 3 بار شانس ورود و خرید در نقاط 3 و 4 و 5 را داشتیم. استراتژی‌ای که در اینجا استفاده کردیم این بود:

در روند صعودی، قیمتِ بسته شدنِ اولین کندلِ سبزِ بعد از پولبکی که به ترندلاین صعودی برخورد کرده، یک سیگنال ورود (معامله خرید) است.

این استراتژی را می‌توانیم با انواع و اقسام ادبیات و عبارات و کلماتی که مایلیم بنویسیم ولی مهم اینجاست که:

نگارش یک استراتژی باید به گونه‌ای باشد که وقتی شخصی دیگر  آن را می‌خواند، بتواند دقیقاً همان نقاط ورود یا خروج مد نظرِ شما را پیدا کند و دقیقاً همان اعمالی را انجام دهد که شما خودتان تصمیم داشتید طبق استراتژی انجام دهید.مهدی بیک محمد لو

هشدار بسیار مهم

هر استراتژی در شرایط خاصی درست عمل می‌کند. استراتژی‌ای که در اینجا استفاده کردیم فقط یک مثال برای درک بهتر مطالب آموزشی بود و بدیهی است که هر شخصی باید استراتژی مناسب خود و متناسب با شرایط بازار و سایر شرایط را طراحی نماید.

آیا می‌توانید سود سرمایه‌گذاریِ این مثال را در حالتی که در سیگنال نقطه 3 وارد شده باشیم محاسبه کنید؟ اگر در سیگنال نقطه 4 می‌خریدیم چطور؟ اگر سیگنال نقطه 5 را استفاده می‌کردیم چه؟ پاسخ خود را به همراه توضیح روش محاسبه، در قسمت دیدگاه‌های پایین همین صفحه یا از طریق ایمیل ask@mahdibml.com برای من ارسال نمائید.

سیگنال خرید در ترند ساید

در ترند ساید یک حمایت در پایین و یک مقاومت در بالا داریم. در اصطلاح، به فضای بین حمایت و مقاومت «کانال Channel» می‌گویند. همانطور که در مثال قبل یاد گرفتیم، در اینجا هم باید اول منتظر بمانیم تا قیمت، به حمایت برسد و سپس در صورتی که خریداران با خریدشان، یک کندل سبز به ما هدیه دادند، ما هم اقدام به خرید کنیم. در چارت زیر و با گذشت زمان (نقاط 1 تا 4) متوجه شده بودیم که قیمت بیتکوین در یک کانالِ رنج، گیر افتاده است! پس ما باید با کمی صبر (از نقطه 1 تا 4)، ابتدا تشخیص دادیم که در چه نوع روندی هستیم. سپس با گذشت زمان و تشکیل سوئینگ 1 و 3 و سوئینگ 2 و 4 و رسم ترندلاین پایینی (حمایت) و ترندلاین بالایی (مقاومت)، به یک کانال ساید رسیدیم:

<yoastmark class=

همانطور که قبلا اشاره کرده بودم، یکی از ساده‌ترین استراتژی‌های ممکن در یک کانال رنج، خرید در کف کانال و فروش در سقف کانال است. در اینجا همین استراتژی را باهم تمرین می‌کنیم.

در ادامه وقتی قیمت دوباره به حمایت می‌رسد (نقطه 6)، منتظر می‌مانیم ببینیم آیا خریداران دوباره از قیمت حمایت می‌کنند یا خیر. در نقطۀ 6 شاهدِ یک کندل سبز در نزدیکیِ حمایت هستیم. در همین کندل و در قیمتِ کمی بالاتر از 29200 می‌توانیم اقدام به خرید کنیم. بعد از نقطه 7 که در نزدیکی مقاومت می‌باشد، فروشندگان مقاومت مجددِ خود را در قیمت حدوداً 30400 نشان دادند و باعث بوجود آمدن سه کندل قرمز بعدی شدند و قیمت را تا کمی پایینتر از 29200 پایین آوردند! ما به استراتژی خودمان پایبندیم و در این نقطه می‌فروشیم (حتی به ضرر!) و منتظر سیگنال ورود بعدی می‌مانیم.

در نقطه 8 یک کندل سبز در برخورد با حمایت تشکیل شده و به ما فرصت خرید در قیمت حدوداً 29400 می‌دهد و ما هم می‌خریم. و چون با گذشت زمان قیمت حتی به مقاومت نزدیک هم نمی‌شود ما همچنان نمیفروشیم. درنقاط 9 و 10 هم شاهد آن هستیم که حمایت از قیمت، به درستی (با کندل‌های سبز) انجام شده و در نقطه 11 که شاهد یک کندل قرمز در برخورد با مقاومت هستیم، می‌فروشیم (در قمیت 30600).

بعد از فروش در نقطه 11 قیمت به جای ریزشِ انتظاری، به سمت بالا صعود می‌کند و کانال را از بالا می‌شکند و در اصطلاحِ تحلیل تکنیکال، شکست (بِرِک اُت Breakout – BO) اتفاق می‌افتد. یعنی اگر نمی فروختیم، می‌توانستیم سود بیشتری کسب کنیم. ولی آیا از این شکست یا BO، خبر داشتیم؟ مطمئناً خیر. پس بدون ناراحتی به خاطرِ از دست دادن سودِ بیشتر، به تحلیل خود ادامه می‌دهیم و:

بعد از هر شکستِ حمایت یا مقاومت در روندها (چه شکست حمایت در روند صعودی و چه شکست مقاومت در روند نزولی و چه شکست سقف یا کفِ یک کانالِ رنج)، به دنبال تحلیل و تشخیص روند بعدی می‌رویم.

سیگنال خرید در ترند نزولی؟!

تجربه نشان داده که حمایتهایی که در ترند نزولی رسم می‌شوند، معاملات خرید خوبی را سیگنال نمی دهند. زیرا حاشیه سود بسیار ناچیز و گاهاً ضرر به همراه دارند. به همین دلیل:

معاملات خرید در روند نزولی همواره همراه با ریسکِ بالا هستند و ارزشِ وقت گذاشتن ندارند!

در بازار کریپتو معمولاً اغلب رمزارزها با هم رشد و نزول را تجربه می‌کنند! به طور مثال اگر شاهد افزایش قیمت اتریوم باشیم به احتمال زیاد اغلب رمزارزها (اغلب بازار)، در حال رشد هستند و یا اگر در رمزارز سولانا شاهد کاهش قیمت باشیم، به احتمال زیاد اغلب رمزارزهای دیگر (اغلب بازار) در حال ریزش هستند! فکر می‌کنید چرا اینطور است؟ می‌توانم جهت راهنمایی این نکات را به شما بگویم:

  • اغلب معاملات خرید یا فروشِ تاثیرگذار در بازار رمزارزها توسط ربات‌ها (نرم‌افزارهای خودکار) انجام می‌پذیرد.
  • نگاهِ همۀ بازار به سلطان بازار یعنی بیت‌کوین است.

پس اگر در یک رمزارز شاهد روند نزولی هستیم به احتمال زیاد تمام بازار در حال ریزش است. حال یک سوال دیگر: در شرایطی که روح بازار و جَوِ بازار و شرایط حاکم بر بازار (مارکِت سِنتیمِنْت Market Sentiment) منفی و نزولی یا اصطلاحاً خِرسی (بِریش Bearish) است!، چرا باید به خرید و افزایش قیمت رمزارزِ تحت بررسیِ مان امید داشته باشیم؟! و چرا تعداد اندکی از معامله‌گران تازه وارد، چنین ریسک غیر حرفه‌ای و بزرگی را می‌پذیرند؟!

فکر می‌کنم با آموزش‌های این گام بتوانید بهترین زمان برای فروش در روند‌های مختلف را خودتان تحلیل کنید. من هم در گام 13 این موضوع را برایتان با جزئیات بیشتر آموزش خواهم داد.

در گام‌های 8 تا 11 به یکی دیگر از پرسش‌های اساسی در تنظیم یک استراتژی معاملاتی و سرمایه‌گذاری پاسخ دادیم: چه موقع یک رمزارز را بخریم؟

در ارزش بازار یاد می‌گیریم که چه مقدار بیتکوین یا رمزارز بخریم؟

اگر در خصوص مباحث مختلف این گام سوالی برایتان پیش آمد، در قسمت دیدگاه‌های پایین همین صفحه یا از طریق ایمیل از من بپرسید: ask@mahdibml.com

دیدگاهتان را بنویسید

نوشتن نام، ایمیل یا وب سایت در قسمت پایین دیدگاه، اختیاری است.

دکمه بازگشت به بالا